Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок приймання-передачі справ при зміні бухгалтера



Значення процедури приймання-передачі справ

Одним з важливих напрямів організації бухгалтерського

обліку є організація облікового підрозділу підприємства на чолі з головним бухгалтером. Крім того, всі питання, пов'язані зі зміною головного бухгалтера (або бухгалтера, якщо бухгалтерський облік ведеться одноосібно) у процесі діяльності підприємства врегульовуються завдяки організації бухгалтерського обліку.

Статус бухгалтера на підприємстві є особливим і пов'язаний з веденням бухгалтерського обліку, який має важливе значення для управління підприємством. Посада бухгалтера вимагає особливого порядку приймання-передачі справ з документами від бухгалтера, який звільняється, до бухгалтера, який приймає справи.

Досвід практика

Багато чого в ході зміни керівника облікового підрозділу залежить від злагодженості роботи трудового колективу підприємства: від завідуючих складами до керівників. За їх підтримки має проходити процедура приймання-передачі справ.

Дізнавшись про вакантну посаду головного бухгалтера (бухгалтера) на підприємстві, претенденту при зустрічі з керівником підприємства варто якомога більше дізнатися про підприємство: скільки років воно функціонує, яка специфіка діяльності, позиції на ринку, історія розвитку, сильні та слабкі сторони. Важливо з'ясувати, чи входить підприємство в об'єднання, чи має дочірні підприємства, які основні контрагенти.

Оскільки відповідно до законодавства відповідальність за організацію бухгалтерського обліку несе власник (керівник), саме він зобов'язаний забезпечити приймання-передачу справ і документальне оформлення цієї процедури.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...