Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінанси підприємств. Таблиця 26 Шахова таблиця до фінансового плану (тис



 

Таблиця 26 Шахова таблиця до фінансового плану (тис. грн.)


P.А. Слав'юк

 
Податки з прибутку, на землю, на транспортні засоби, за воду                              
До державних цільових фондів                              
Відсотки за кредит                              
Інші                              
Всього                              

15.8. Значення і зміст оперативного фінансового плану

Фінансовий план (кошторис доходів і видатків) показує обсяг фінансових ресурсів, необхідних для поточної та довгострокової діяльності, дає орієнтир у фінансовій роботі підприємств на плано­вий рік. Виконання фінансового плану здійснюється безпосередньо у процесі фінансово-господарської діяльності, забезпечуючи постійну платоспроможність підприємств шляхом оперативного фінансового планування.

Оперативне фінансове планування полягає у складанні і вико­ристанні платіжного календаря, касового плану і розрахунків по­треби короткотермінових кредитів. В основу платіжного календа­ря покладено черговість і строки проведення всіх розрахунків, що дозволяє своєчасно перераховувати платежі до бюджету, в бюд­жетні і державні цільові фонди, забезпечувати безперервне фінансу­вання господарської діяльності. Він складається на квартал з роз­биванням на місяці або на місяць по декадах. В платіжному кален­дарі відображається весь грошовий обіг підприємства, основна ча­стина якого проходить через поточний, валютний, позичковий та інші рахунки підприємства у банку, рух грошових коштів (див. табл. 27).

Платіжний календар дає можливість фінансовій службі підприємства забезпечити оперативне фінансування, виконання розрахункових та платіжних забов'язань, фіксує зміни у платоспро­можності підприємства та ліквідності його активів; дозволяє сте­жити за станом оборотних коштів та вказує на необхідність вико­ристання позичених та залучених коштів у плановому періоді.

Важливе місце в оперативно-фінансовій роботі підприємства займає своєчасне погашення кредиторської заборгованості, а та­кож своєчасна вимога дебіторської заборгованості.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 451 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...