Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Редагування таблиць



6.1. Зміна ширини стовпців та висоти рядків

При використанні миші її покажчик потрібно помістити на лінію поділу між іменами стовпців або номерами рядків. Покажчик набере вигляду подвійної чорної стрілки. Потім необхідно натиснути ліву кнопку миші та розтягнути (стиснути) стовпець або рядок.

При використанні меню необхідно виділити стовпці або рядки та виконати команди: Формат – Строка – Высота або Формат – Столбец – Ширина.

6.2. Редагування вмісту комірки

Редагування даних може здійснюватись як у процесі введення даних, так і після введення. Якщо під час введення даних виникла помилка, то її можна виправити загальноприйнятими методами. Для вилучення символу у позиції курсору слід натиснути клавішу Del, а символу ліворуч від курсору – клавішу Backspace. Натискання клавіші Enter завершує редагування даних у комірці, а клавіша Esc – відміняє його.

Для того, щоб відредагувати дані після завершення введення, необхідно перемістити покажчик до необхідної комірки та двічі клацнути лівою кнопкою миші або натиснути клавішу F2 для переходу в режим редагування (або натиснути мишею на даних у рядку формул). Далі слід відредагувати дані та після завершення редагування натиснути клавішу Enter або клавішу переміщення курсору.

6.3. Переміщення рядків, стовпців, діапазонів

При переміщенні даних необхідно вказати, ЩО переміщується та КУДИ. Необхідно виділити комірку або блок (ЩО переміщується). Потім помістити покажчик мишки на рамку блока або комірки (він приймає форму білої стрілки), натиснути ліву кнопку миші і перетягнути блок або комірку в нове положення (КУДИ треба перемістити дані).

6.4. Копіювання рядків, стовпців, діапазонів

При копіюванні оригінал залишається на попередньому місці, а в іншому місці з’являється копія. Виконується аналогічно п. 6.3, утримуючи натиснутою клавішу Ctrl.

6.5. Заповнення комірок

При заповненні дані початкової комірки або блоку швидко копіюються у цілий діапазон комірок. Заповнення виконується так само, як і переміщення, але при цьому покажчик миші повинен наводитись на нижній правий кут комірки або блока (він приймає форму чорного плюса –це маркер заповнення).

6.7. Функція автозаповнення

У програмі існує функція автозаповнення, яка дозволяє швидко вводити різноманітні типові послідовності (наприклад, дні тижня, місяці, роки та інше). Автозаповнення вибраної послідовності даних буде виконане, якщо така послідовність занесена до пам’яті програми. Excel надає можливість користувачу задати будь-яку бажану послідовність. Для цього потрібно обрати команду меню Сервис – Параметры, активізувати в діалоговому вікні вкладку Списки. У полі Список вибрати пункт Новый список. Ввести елементи списку та натиснути кнопку ОК.

6.8. Додавання рядків та стовпців

Якщо необхідно додати один рядок, потрібно натиснути правою кнопкою мишки на номері рядка (цей рядок виділяється), перед яким потрібно вставити рядок. У меню, що з’явиться, вибрати опцію Добавить ячейки. Зверніть увагу, що вибраний рядок зсувається вниз.

Аналогічно можна додати стовпець, але потрібно натиснути на імені стовпця. Для додавання стовпців та рядків можна також скористатися командою меню Вставка – Строки (Столбцы).

Якщо необхідно вставити декілька рядків (або стовпців), потрібно натиснути ліву кнопку миші на перший із рядків діапазону та, не відпускаючи кнопки, протягнути покажчик до останнього рядка діапазону. Всі ці рядки повинні виділитись. Натисніть на виділеному праву кнопку миші та виберіть відповідну команду.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 568 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...