Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проведення підготовчих виробок здійснюється в основному в період експлуатації при переході на нижчележачі горизонти у випадку розробки крутих і похилих покладів



Розкривні роботи полягають у видаленні порожніх порід, що покривають або вміщують корисну копалину.

Видобувні роботи являють собою власне видобування корисної копалини і є останнім етапом розробки родовища відкритим способом.

Рекультивація порушених земель і поверхні відвалу. Після закінчення розробки родовища, порушені землі в результаті господарської діяльності кар'єру й поверхні породних відвалів необхідно рекультивовувати. Тобто привести в стан, який надалі не буде згубно впливати на навколишнє природне середовище. Рекультивація проводиться по окремому проекту.

За організаційно-економічними ознаками час, протягом якого розробляється родовище, ділиться на періоди: будівництво кар'єру – від початку гірничих робіт до введення кар'єру в експлуатацію; освоєння – від початку експлуатації до досягнення проектної потужності; нормальної експлуатації; занепаду або доробки, і виконуються вони за технологією відкритої розробки прийнятої в проекті.

Для виконання прийнятої технології відкритих гірських робіт використовується технологія виробничих процесів на основі комплексної механізації.

Механізація виробничих процесів при відкритій розробці здійснюється двома основними способами: екскаваторним і гідравлічним.

При екскаваторному способі застосовуються різні механічні засоби (екскаватори, скрепери, механічні види транспорту й ін.) а при гідравлічному способі основні виробничі процеси здійснюються за допомогою води й спеціального гідромеханізованого устаткування. Гідравлічний спосіб застосовується при розробці порід, що легко піддаються розмиву й транспортуванню водою, при наявності джерел води й дешевої електроенергії. При екскаваторному способі проводиться відбійка й розпушування гірського масиву порід.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 272 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...