Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Типова кореспонденція рахунків Відображення операції з розподілу прибутків



№ ї/п Зміст операції Дебет рахунка Кредит рахунка
  Відрахування до ре­зервного фонду 5040 «Прибуток звіт­ного року, що очікує затвердження» 5021» Резервні фон­ди»
  Відрахування до зага­льного резерву 5040 «Прибуток звіт­ного року, що очікує затвердження» 5020 «Загальні резер­ви»
  Нарахування дивіде­ндів акціонерам 5040 «Прибуток звіт­ного року, що очікує затвердження» 3631 «Кредиторська заборгованість перед акціонерами банку за дивідендами»
  Виплата дивідендів акціонерам грошима 3631 «Кредиторська заборгованість перед акціонерами (учасни­ками) банку за диві­дендами» 1001 «Банкноти та монета в касі банку» 1200 «Коррахунок у Національному банку України»
  Облік підтвердженого прибутку, який при­значено на капіталі­зацію, тобто на роз­ширення, банківського бізнесу 5040 «Прибуток звіт­ного року, що очікує затвердження» 5030 «Результати ми­нулих років»

У законі України «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», який введено в дію 01.07.1997 p., закладено нову концепцію визначення прибут­ків суб'єктів господарювання. Згідно з цією концепцією, сума при­бутку визначається як різниця між валовими доходами та валовими витратами. Однак інтерпретація доходу та видатків у межах цієї концепції має суттєві відмінності від методики визначення доходів і витрат з позицій міжнародних принципів і стандартів обліку.


ПИТАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО ОПРАЦЮВАННЯ





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...