Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Внутрішнє середовище фірми



Внутрішнє середовище (фірма і її підрозділи) - це середовище всередині підприємства, яка повністю або частково може контролюватися керівництвом підприємства або службою маркетингу, тобто самим підприємством.

Внутрішнє середовище підприємства представляє інтереси керівників, виробничників, фінансово-економічних працівників, тобто в цілому всього колективу підприємства і складається головним чином з учасників цього господарського суб'єкта і факторів внутрішнього середовища, як-то: наявність грошей на рахунку, обсягу продажів, рівня складських запасів, стану НДДКР та інші, а також організаційної культури та філософії підприємства.

Якщо дії різних служб підприємства і виробничників не об'єднані єдиною ринковою стратегією, філософією фірми, якщо недостатня культура підприємства, і колектив не зацікавлений у реалізації спільних цілей маркетингу, досягти якихось істотних результатів і позитивного успіху на ринку практично неможливо. У подібній ситуації в першу чергу необхідно спробувати підняти культуру підприємства.

Культура підприємства складається з безлічі норм і правил, цінностей, якими воно керується у своїй діяльності. Вона охоплює існуючу на підприємстві систему відносин між людьми, розподіл влади, стиль управління, кадрові питання, визначення перспектив розвитку, порядок на території і в будівлях підприємства, культуру спілкування з оточуючими і мн. ін

Характеристика суб'єктів микровнешней середовища маркетингу

Постачальники

Події в середовищі постачальників - серйозні чинники, що впливають на маркетингову діяльність фірми (ціни на товари постачальників, страйки у постачальників і ін фактори). Постачальниками є ділові фірми і окремі особи (юридичні та фізичні), що забезпечують підприємство та його конкурентів матеріальними ресурсами, виробничими запасами, необхідними для виробництва конкретних товарів або послуг, випуску готової продукції. Вплив постачальників на маркетингову діяльність підприємства значно і може привести до негативних результатів. Підвищення цін на предмети постачання багато в чому обумовлює підвищення цін на готову продукцію підприємства. Непостачання тих чи інших виробничих запасів, їх неритмічність, будь-які негативні події на підприємствах-постачальниках призводять до порушення графіків відвантаження готової продукції підприємства.

Клієнти

Клієнти бувають наступних видів:





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...