Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні методичні положення про виконання курсової роботи



КАФЕДРА ФІНАНСІВ І АУДИТУ

АУДИТ

(Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи

для студентів спеціальності 6.030509 “Облік і аудит”

денної форми навчання)

Житомир – 2012


Методичні рекомендації підготували:

Д.І. Дема – к.е.н., професор кафедри фінансів і аудиту,

Л.В. Недільська – к.е.н., старший викладач кафедри фінансів і аудиту

Схвалено і рекомендовано до друку вченою радою економічного факультету ЖНАЕУ, протокол № 7, від 6 березня 2012 р.

Рецензенти:

Шваб В.М., к. е. н., доцент

Камінський А.Ф., директор аудиторської фірми «Хорс-Аудит»

© Житомирський національний агроекологічний університет

(Україна, м. Житомир), 2012


ЗМІСТ

Вступ  
1. Загальні методичні положення про виконання курсової роботи  
2. Вибір теми курсової роботи  
3. Тематика курсових робіт  
4. Дослідження по курсовій роботі  
5. Зміст та структура курсової роботи  
6. Правила написання та оформлення курсової роботи  
7. Порядок формування списку рекомендованої літератури  
8. Захист курсової роботи  
  Додатки  

ВСТУП

Актуальність питань щодо організації та методологічного забезпечення аудиту як складової господарського контролю, зумовлена його місцем у соціально-економічному житті суспільства. Багато підприємств не підлягають державному контролю, проте користувачі інформації навіть при наявності певного рівня знань у сфері фінансового аналізу мають бути впевнені в достовірності показників фінансової звітності, правильності розрахунків з бюджетом, законності отримання та розподілу прибутку тощо.

Значення аудиту як невід’ємного елемента ринкових відносин постійно зростає, хоча аудит сприймається неоднозначно, втім існує об’єктивна потреба в його функціонуванні та вдосконаленні як незалежної форми фінансово-економічного контролю з метою стабілізації економічного розвитку, усунення негативних проявів трансформаційних процесів, поліпшення системи управління, попередження виникнення складних економічних ситуацій.

Важлива проблема на сучасному етапі розвитку аудиторської діяльності в Україні – підготовка висококваліфікованих фахівців, підвищення кваліфікації сертифікованих аудиторів, розроблення відповідного навчально-методичного, інформаційного забезпечення. Тому, поліпшення якості підготовки фахівців пов'язано з удосконаленням навчального процесу, пошуками нових шляхів підвищення його ефективності. Форми і методи навчання мають активізувати процес становлення студентів висококваліфікованими фахівцями. Отже, студенти повинні опанувати та досконало володіти знаннями щодо організації та методики проведення аудиту.

В сучасних умовах трансформаційних процесів в сфері бухгалтерського обліку, високі вимоги керівники підприємств пред’являють до спеціалістів вищої кваліфікації. Вони повинні досконало володіти знаннями з питань організації бухгалтерського обліку, фінансів, аудиту. Набуттю та закріпленню цих знань сприяє виконання курсової роботи з дисципліни «Аудит».

Курсова робота являє собою самостійне дослідження студента, яке виконується на матеріалах конкретного підприємства, шляхом систематизації та узагальнення теоретичних знань і підготовки практичних пропозицій по досліджуваній темі.

Дані методичні рекомендації складені з метою надання допомоги студентам в організації виконання курсової роботи.

Використання даних рекомендацій буде сприяти підвищенню якості змісту і оформлення курсової роботи, своєчасній її підготовці і представлення до захисту.


Загальні методичні положення про виконання курсової роботи

Курсова робота є однією з форм вивчення курсу «Аудит», її написання є важливою умовою підвищення рівня економічних знань студентів. Вона передбачає: самостійно закріпити і розширити теоретичні знання; набути практичні навички з дисципліни; показати вміння студента володіти методикою проведення аудиту.

Курсова робота являє собою самостійне дослідження студента, яке виконується на фактичних матеріалах конкретного підприємства. Також зобов’язує вивчити та обробити данні періодичної, навчальної літератури та нормативної бази.

Підготовка курсової роботи представляє собою процес, який складається із наступних етапів: закріплення за студентом теми, складання плану курсової роботи написання роботи, оформлення її, підготовка до захисту та захист.

Вибір теми - основний етап написання курсової роботи. У відповідності із закріпленою темою і користуючись примірним планом курсової роботи студент приступає до виконання курсової роботи. Студент по узгодженню з керівником може змінювати, уточнювати тему курсової роботи, а також доповнювати чи змінювати питання примірного плану.

При написанні курсової роботи студент повинен показати глибокі теоретичні знання, вміння застосовувати їх в наукових дослідженнях. Тому студент засвоює методи наукової роботи і тим самим вчиться підходити до вирішення всіх питань виробничого процесу творчо. Це привчає студентів слідкувати за зміною нормативних і законодавчих документів, критично використовувати висновки та пропозиції окремих авторів, співставляти їх з вимогами життя та практикою діяльності, порівнювати з дослідженнями та висновками інших.

Головне при написанні курсової роботи - це чітке і логічне викладення своєї думки, узагальнення і формулювання висновків і пропозицій.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...