Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Текст 1. Прокуратура



Прокурор чиновник звинувачений в результаті чого підсудних у кримінальних справах справедливості в ім'я держави. Хоча обов'язки варіюються від однієї юрисдикції в іншу, багато прокурори перебувають у віданні всіх етапах кримінального судочинства, від поліцейського розслідування шляхом проб і за всіх рівнів апеляції. Багато хто також захищати державу в цивільних діях. У Великобританії переслідування здійснюється у назві корони. У цьому сенсі корона, можна сказати, переслідування та обвинувачення часто називають "короною".

Відповідно до Конституції України, прокуратура України становить єдину систему, яка доручена:

1) обвинувачення в суді від імені держави;

2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом;

3) нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно, що і розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство;

4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також у застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Прокуратура України на чолі з Генеральним прокурором України, який призначається на посаду за згодою Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України. Верховна Рада України може висловити недовіру Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади. Строк повноважень Генерального прокурора України становить п'ять років.

У Великобританії Королівська прокурорська служба несе відповідальність за переслідування осіб, обвинувачених у скоєнні кримінального злочину. Як основний кримінальний авторитет в Англії та Уельсі, він несе відповідальність за:

- Консультування в поліцію про випадки для можливого судового переслідування;

- Розгляд справи, представлені поліцією;

- Підготовка справи до суду;

- Презентація випадків в суді.

Глава Королівської прокурорської служби є директор публічних переслідувань. Генеральний прокурор підзвітний Генеральному прокурору, який парламентські відповідальність за послуг. Королівська прокурорська служба працює близько 7700 співробітників, включаючи юристів та адміністраторів. Ці ключові співробітники знаходяться по всій країні і обробляти більше 1,3 млн судових справ магістратів і 115000 Корона судових справ на рік. Королівська прокурорська служба почала свою діяльність в 1986 році, коли переслідування правопорушення Закон (1985) став законом. До цього часу місцеві поліцейські сили були відповідальні за прийняття рішення про порушення кримінальної справи окремі випадки.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...