Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Налаштування Windows Defender



Для перегляду та зміни параметрів роботи Захисника Windows на панелі інструментів виберіть "Програми" ("Tools") і в сторінці, що з'явилася виберіть пункт "Параметри" ("Options").

Сторінка "Tools" (Сервіс)

Налаштування Захисника Windows складаються з п'яти розділів:

• Автоматична перевірка (Automatic scanning).

• Дії за замовчуванням (Default actions).

• Параметри захисту в режимі реального часу (Real-time protection options).

• Додаткові параметри (Advanced options).

• Адміністративні параметри (Administrator options).

Якщо ви зміните будь-який з параметрів, то для збереження цих змін необхідно натиснути кнопку "Зберегти" ("Save") внизу екрану.

Розглянемо кожен з цих розділів більш докладно.

Автоматична перевірка (Automatic scanning)

У цьому розділі зосереджені налаштування планування перевірки комп'ютера на наявність програм-шпигунів і інших потенційно небажаних програм. Параметр "Автоматично перевіряти комп'ютер (рекомендується)" ("Automatically scan my computer [recommended]") дозволяє запланувати проведення періодичних перевірок комп'ютера.

Налаштування автоматичного сканування

Параметр "Частота" ("Scan frequency") дозволяє задати періодичність автоматичного сканування. Доступні варіанти: "щодня" ("Daily"), "Понеділок", "Вівторок",..., "Неділя".

Параметр "Зразковий час" ("Time of day") визначає час початку сканування.

Параметр "Тип" ("Type of scan") дозволяє вибрати, яка перевірка буде виконуватися: "Швидка перевірка" ("Quick scan") або "Повна перевірка системи" ("Full system scan"). При швидкій перевірці перевіряються ті області комп'ютера, які найбільш схильні до впливу небажаного програмного забезпечення. При повній перевірці системи перевіряються всі файли на жорсткому диску і всі виконувані в даний момент програми. При цьому можливе уповільнення роботи комп'ютера до завершення сканування. Microsoft рекомендує запланувати щоденну швидку перевірку, а в разі підозри на зараження комп'ютера програмами-шпигунами - виконувати повну перевірку системи.

Параметр "Перевірити наявність оновлених визначень перед перевіркою" ("Check for updated definitions before scanning") дозволяє перед скануванням комп'ютера перевірити наявність оновлень інформації про небажаних програмах на сервері оновлень Windows.

Параметр "Застосувати дії за замовчуванням до виявлених при перевірці програмами" ("Apply default actions to items detected during a scan") дозволяє при виявленні небажаного програмного забезпечення виконувати дії за умовчанням, задані в наступному розділі. Якщо цей параметр вимкнено, то при виявленні програм-шпигунів і інших потенційно небажаних програм Захисник Windows буде запитувати в користувача, що необхідно зробити з виявленим підозрілим об'єктом.

Дії за замовчуванням (Default actions)

У цьому розділі ви можете визначити, які дії необхідно виконувати при виявленні підозрілих об'єктів. Для різних типів попереджень (високий - high, середній - medium, низький - low) ви можете задати свій варіант реагування. Доступні наступні варіанти:

• Дія за замовчуванням (Definition recommended action).

• Ігнорувати (Ignore) (ігнорувати підозрілий об'єкт і дозволити йому виконуватися).

• Видалити (Remove) (видалити об'єкт і не допустити його виконання).

• Карантин (помістити об'єкт в інше місце на комп'ютері і блокувати його запуск до тих пір, поки ви не відновите або не видалите його).

Параметри захисту в режимі реального часу (Real-time protection options)

У цьому розділі знаходяться налаштування, пов'язані із захистом в реальному часі.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 315 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...