Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття 3



Ринкове господарство країн європейської цивілізації в період від зародження монополій (друга половина ХІХ) до розвитку національних економік після другої світової війни (друга половина ХХ ст..)

Комплексне семінарське заняття (2 години).

1. Друга науково-технологічна революція (остання чверть ХІХ – початок ХХ ст.) та її вплив на ринкове господарство країн Західної Європи та США. Маржиналістська революція.

2. Господарство провідних країн світу на початку ХХ ст. і в період та після Першої світової війни.

3. Світова економічна криза 1929 – 1933 рр., її причини та наслідки. Варіанти виходу з «Великої депресії». Кейнсіанство.

4. Світове господарство в роки та після другої світової війни та його висвітлення в економічні думці/


7. Плани навчальної роботи в міжсесійний період

Виконання індивідуальних завдань студентами заочної форми навчання, в тому числі з використанням дистанційних технологій проводиться в наступному порядку.

Індивідуальні завдання для домашнього самостійного виконання у міжсесійний період видаються під час установчої сесії (контактних годин). Такі завдання видаються безпосередньо студентам як в період установчої сесії, так і по закінченню сесії – дистанційно. Виконання домашніх індивідуальних завдань та завдань за дистанційним курсом передбачає їх обов’язковий захист безпосередньо викладачу у міжсесійний період.

У міжсесійний період проводяться групові та індивідуальні консультації за графіком кафедри та в дати проведення “Днів заочника”, що проводиться відповідно до уніфікованого графіку та доводиться до відома студентів заочної форми навчання до початку навчального семестру у письмовому вигляді та розміщується на дошці оголошень деканату.

Згідно графіку, не пізніше ніж за 2-3 тижні до початку наступної сесії студенти здають, пересилають на кафедру політичної економії або на електронну почту викладачу виконанні індивідуальні домашні завдання та індивідуальні завдання за дистанційним курсом. Захист домашніх робіт та індивідуальних дистанційних завдань проводиться під час сесії студентами в ході співбесіди з викладачем.

міжСЕСІЙНИЙ ПЕРІОД
За виконання обов’язкових позааудиторнихіндивідуальних завдань
Види завдань та зміст роботи Форма подання Термін подання і реєстрація Форма контролю Оцінка в балах Макс. к-сть балів
Домашнє індивідуальне завдання (написання та захист письмових робіт за графіком «Дня заочника») письмова та електронна За два тижні до початку сесії Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника». Виконання: 0,1,2,3,4,5. Захист: 0,1,2,3,4,5.  
Індивідуальне завдання за дистанційним курсом (виконання есе в електронному вигляді) електронна За два тижні до початку сесії   Викладачем в онлайн-режимі 0,1,2,3,4,5.  
За виконання індивідуальних робіт за вибором (1-го завдання)
1. Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій. 2. Підготовка презентації за заданою тематикою. письмова та електронна За два тижні до початку сесії Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника» 0,1,2,3,4,5.  
Усього балів за виконання позааудиторнихіндивідуальних завдань  

8. САМОСТІЙНА РОБОТА СТУДЕНТІВ

Самостійна робота студентів – це форма організації навчального процесу. Вона включає опрацювання програмного лекційного матеріалу, роботу з першоджерелами та науковою літературою, підготовки до семінарських занять, виконання домашніх завдань у вигляді порівняльних таблиць, конспектування окремих тем курсу «Історія економіки та економічної думки» тощо; підготовку до написання модульних контрольних робіт; виконання індивідуальних завдань у вигляді рефератів, тез виступів на студентських конференціях; підготовку до іспиту, літературних джерел, проведення поглибленої роботи над окремими темами, підготовка публікацій, виконання інших завдань.

Метою СРС є засвоєння в навчальному обсязі навчальної програми з науки «Історія економіки та економічної думки» та послідовне формування у студентів самостійності як риси характеру, що відіграє суттєву роль у формуванні сучасного фахівця вищої кваліфікації.

У процесі самостійної роботи студент має перетворитися в активного учасника навчального процесу, навчитись свідомо ставитись до оволодіння теоретичними і практичними знаннями, вільно орієнтуватися в інформаційному просторі.

Вивчаючи курс «Історія економіки та економічної думки», студент використовує основні види самостійної роботи:

- самостійну роботу, що забезпечує підготовку до поточних аудиторних занять (підготовка до семінарських занять, написання рефератів, есе тощо);

- науково-аналітичну роботу;

- наукову роботу.

Залежно від завдань та змісту навчального курсу самостійна робота може включати такі форми:

- опрацювання теоретичних основ прослуханого лекційного матеріалу;

- вивчення окремих тем або питань, що передбаченні для самостійного опрацювання;

- виконання домашніх завдань;

- підготовка до семінарських занять та до написання контрольних робіт;

- системне вивчення матеріалу курсу перед написанням модулів та іспитом;

- виконання індивідуальних завдань: написання реферату, підготовка критичного есе, презентацій, пошук та огляд літературних джерел.

Можливі види самостійної роботи студентів, форми контролю та звітності

Види та форми самостійної роботи студентів Форми контролю та звітності
1. Підготовка до поточних аудиторних занять
1.1. Вивчення обов’язкової та додаткової літератури, текстів лекцій тощо 1.2. Виконання домашніх завдань (конспектування курсу з історії економіки та економічної думки) 1.3. Підготовка до семінарських занять 1.4. Підготовка до модульних контрольних робіт та інших форм поточного контролю 1.1. Активна участь в різних видах аудиторних занять 1.2. Перевірка правильності виконання завдань 1.3. Активна участь в семінарських заняттях 1.4. Написання модульної контрольної роботи тощо
ІІ. Пошуково-аналітична робота
2.1. Пошук (підбір) та огляд літературних джерел за заданою проблематикою курсу 2.2. Написання реферату (есе) за заданою проблематикою 2.3. Аналіз конкретної ситуації та підготовка аналітичної записки (Case study) 2.4. Аналітичний розгляд наукових публікацій 2.5. Підготовка до аналітичної гри 2.6. Підготовка до дискусії 2.1. Розгляд підготовлених матеріалів під час аудиторних занять або ІКР 2.2. Обговорення (захист) матеріалів реферату (есе) під час аудиторних занять або ІКР 2.3. Обговорення результатів проведеної роботи під час аудиторних занять або ІКР 2.4. Розгляд підготовлених матеріалів 2.5. Участь в аналітичній грі 2.6. Участь у дискусії
ІІІ. Наукова робота
3.1. Участь в наукових студентських конференціях і семінарах 3.2. Підготовка наукових публікацій 3.1. Доповіді на наукових студентських конференціях і семінарах 3.2. Обговорення з викладачем підготовлених матеріалів, подача до друку

Домашнє індивідуальне завдання

(методичні поради до виконання)

Одним із різновидів самостійної роботи в опануванні дисципліни „Історія економіки та економічної думки” є поглиблене дослідження проблематики розвитку господарства та економічної думки суспільств окремих цивілізацій.

Така робота передбачає вибір теми із запропонованого списку для її подальшого опрацювання.

Після затвердження теми викладачем Ви розпочинаєте виконання роботи, здійснивши вибірку літератури та опрацювавши її. Першоджерела вказані до Вашої теми є обов’язковими для опрацювання та складають основу другого розділу роботи.

Виконання цієї роботи складається з двох частин:

1. Написання тексту самостійної роботи (домашнє індивідуальне завдання за картою самостійної роботи студента);

2. На вибір студента (індивідуальне вибіркове завдання за картою самостійної роботи студента):

А) Аналітичний огляд першоджерел та наукових публікацій з теми домашнього індивідуального завдання, або

Б) Підготовка презентації за матеріалами домашнього індивідуального завдання.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...