Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гальмівні механізми



Гальмівні механізми зменшують кутові швидкості коліс, або одного з валів трансмісії. Ефективність гальмівних механізмів і систем в цілому визначається гальмівним шляхом автомобіля від початку натискання на педаль гальм до повної зупинки під час руху по горизонтальній ділянці сухої дороги з асфальтовим покриттям.

У гальмівних системах сучасних автомобілів найбільше розповсюдження отримали фрикційні дискові або барабанні гальмівні механізми, принцип дії яких ґрунтується на створенні сил тертя між деталями, що обертаються та нерухомими деталями (колодками, стрічками, дисками гальм автомобілів Формули 1).

Останнім часом простежується тенденція встановлення на передніх та задніх колесах легкових автомобілів та на вантажних автомобілях дискових гальмівних механізмів.

На задніх колесах легкових автомобілів малого та середнього класу, а також на колесах вантажних автомобілях встановлюються барабанні гальмівні механізми.

Стрічкові гальмівні механізми в гальмах коліс майже не використовуються.

Гідравлічні та електричні гальмівні механізми використовують як гальма-уповільнювачі. У конструкції ряду автомобілів гальмом-уповільнювачем є спеціальна заслінка у випускній трубі для відпрацьованих газів, яка перекриває випуск відпрацьованих газів у атмосферу під час гальмування.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 649 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...