Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації для організації самостійній роботі студентів з навчальної дисципліни



«ПРАВО ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ»

Самостійна робота студента є важливою формою навчального процесу, яка дозволяє придбати і закріпити нові знання, навички та уміння, сформувати науковий світогляд та особисті переконання, використовувати отримані знання та уміння в практичній діяльності.

Для досягнення мети курсантам та студентам необхідно використовувати різні форми роботи: вивчення рекомендованої літератури, робота з нормативно-правовою базою екологічного законодавства, складання конспектів, підготовка доповідей, рефератів.

По кожній теми курсу студенту та курсанту бажано скласти конспект з основних питань, які розглядаються на лекціях і семінарах; протягом семестру необхідно підготувати реферат за вказаною тематикою; виступити на семінарських заняттях

До основних форм самостійної роботи з дисципліни «Право екологічної бнзпеки» відносяться: робота з нормативно-правовою базою екологічного законодавства, виконання індивідуального науково-дослідного завдання, робота з першоджерелами, підготовка доповідей, рефератів, виконання письмових завдань, підготовка до тестування тощо.

Основні вимоги до виконання різних видів самостійної роботи

1. Робота з нормативно-правовими актами включає:

- вибір норм, його детальний аналіз;

- визначення змісту юридичних понять (термінів) та законів, механізм їх виконання;

- складання конспекту основних положень;

- використання опрацьованого матеріалу для підкріплення своєї думки під час опитування чи дискусій.

3. Стислі нотатки:

- стислі нотатки корисні у процесі підготовки до дискусії;

- нотатки дозволяють побудувати переконливі докази з логічними твердженнями, процитованими з оригіналу;

- нотатки можна використовувати при виконанні інших робіт.

3. Особисті або щоденники:

- виклад особистих зауважень щодо прочитаного матеріалу;

- можливо записувати свої враження від лекції, дискусії.

4. Реферат:

Реферат – це короткий огляд певної проблеми, в якому відображається мета, основний зміст роботи, результати, практичні рекомендації. Реферат – це письмова робота з використанням наукової літератури, тези якої оголошуються на семінарі та опрацюванням нормативно-правового забезпечення питання. При реферуванні літератури та цитуванні авторів цитата має нумеруватися, в кінці реферату вказуються автор роботи, назва, місце і рік видання, видавництво, кількість сторінок і конкретна сторінка, з якої береться цитата. Реферат має обсяг 10-15 друкованих аркушів. В структурі реферату мають бути: вступ, в якому обґрунтовується актуальність проблеми, її мета, огляд наукової літератури (15% обсягу роботи); основна частина, в якій розкривається сутність проблеми (70% обсягу роботи), висновки (15 % обсягу роботи) як сумарний підсумок ідей, які захищалися в рефераті. До реферату додається зміст та перелік використаної літератури.

5. Виконання індивідуально-дослідницького завдання включає:

- самостійний вибір студентом теми наукової роботи, при необхідності передбачено консультація з викладачем;

- оцінка матеріалів з точки зору актуальності, обґрунтованості, виділення невирішених проблем;

- ознайомлення та аналіз авторських видань, статей, нормативно-правових актів та других матеріалів;

- підбір матеріалів необхідних для виконання завдання;

- написання роботи з чітким, логічним та грамотним викладення матеріала.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...