Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. 1.1. Положення про службу спостереження (відповідального) за безпечною експлуатацією будівель і споруд (далі – Положення) розроблено дл



СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ПРАЦІ.

ПОЛОЖЕННЯ ПРО СЛУЖБУ СПОСТЕРЕЖЕННЯ (ВІДПОВІДАЛЬНОГО) ЗА БЕЗПЕЧНОЮ ЕКСПЛУАТАЦІЄЮ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД.

Загальні положення.

1.1. Положення про службу спостереження (відповідального) за безпечною експлуатацією будівель і споруд (далі – Положення) розроблено для Головного управління ДСНС України у Львівській області, як одне з Положень системи управління охороною праці (далі – СУОП).

1.2. Положення розроблено згідно вимог статті 13 Закону України „Про охорону праці ”, Постанови КМУ від 05.05.1997 року №409 "Про забезпечення надійності й безпечної експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж" (НПАОП 45.2-7.01-97), „Правил обстеження, оцінки технічного стану та паспортизації виробничих будівель і споруд”, затверджених спільним наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України та Держгірпромнагляду України від 27.11.97 № 32/288, і направлено на створення обстановки, що відповідає вимогам законодавства з питань охорони праці, сприяє поліпшенню роботи з питань охорони праці, попередженню випадків травматизму і збереженню здоров'я співробітників, а також забезпечує виконання завдань СУОП.

1.3. Служба спостереження за експлуатацією будівель і споруд (надалі – служба спостереження) створюється в Головному управлінні для забезпечення збереження службових та виробничих будівель і споруд шляхом належного догляду за ними, своєчасного і якісного проведення їх ремонту, а також запобігання виникненню аварійних ситуацій.

1.4. Служба спостереження Головного управління є елементом СУОП. До її складу входять спеціалісти інженерного фаху відділу ресурсного забезпечення, які виконують обов’язки за сумісництвом.

1.5. Служба спостереження комплектується спеціалістами, які мають вищу освіту та стаж роботи за профілем не менше 3 років. У виняткових випадках дозволяється зараховувати до служби спостереження спеціалістів з середньою спеціальною освітою.

1.6. В підпорядкованих підрозділах функції цієї служби виконують в порядку сумісництва відповідальні за правильну і безпечну експлуатацію будівель і споруд підрозділу (далі – відповідальні), які пройшли перевірку знань з питань спостереження за безпечною та надійною експлуатацією будівель та споруд.

Перевірка знань з питань спостереження за безпечною експлуатацією працівника служби спостереження та відповідальних проводиться в установленому порядку до початку виконання ними своїх функціональних обов'язків та періодично, один раз на три роки.

1.7. Служба спостереження підпорядковується безпосередньо начальнику Головного управління (відповідальний – начальнику підрозділу).

1.8. Працівник служби спостереження (відповідальний) у своїй діяльності керується чинним законодавством, міжгалузевими і галузевими нормативними актами з безпечної експлуатації та надійності будівель і споруд та цим Положенням.

1.9. Працівник служби спостереження не може залучатися до виконання функцій, не передбачених постановою „Про забезпечення надійності й безпечної експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж ” та цим Положенням.

1.10. Усі службові та виробничі будівлі і споруди наказом начальника Головного управління закріплюються за підпорядкованими підрозділами (відділами, секторами і т.д.), які займають зазначені площі. Начальники підрозділів (їх заступники) є особами, відповідальними за правильну експлуатацію, збереження та своєчасний ремонт закріплених за підрозділами будівель, споруд або окремих приміщень.

1.11. Огляди стану службових та виробничих будівель і споруд здійснюється комісією, яка призначається наказом начальника Головного управління (підрозділу), очолює комісію відповідний начальник або його заступник.

1.12. До складу комісії входять співробітники, які займаються спостереженням за експлуатацією будівель, представники технічних служб, а також керівники, що безпосередньо експлуатують будівлю.

1.13. Результати всіх видів оглядів оформлюються актами, в яких зазначаються виявлені дефекти, а також приписами із зазначенням заходів і термінів виконання робіт (додаток 1 до цього Положення).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1653 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...