Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 6. Вимоги до забезпечення безпеки життєдіяльності туриста в різних видах туризму



6.1. Подієвий туризм

6.2. Паломництво (релігійні подорожі до святих місць)

6.3. Лікувально-оздоровчий туризм

6.4. Пішохідний туризм

6.5. Велотуризм

6.6. Сільський туризм (зелений, агротуризм)

6.7. Екологічний туризм

6.8. Кінний туризм

6.9. Мисливський туризм

6.10. Різні види екстремального туризму

6.11. Правила виживання людини в екстремальних умовах

Поділ туризму на активний і пасивний вкладається у визначення видів пересування та інтенсивності діяльності людини в процесі туризму.

Активний туризм включає види відпочинку і подорожей, розваг і спорту, що вимагають значної фізичної напруги і доступні далеко не всім категоріям туристів (ще більш виділяється в цьому сенсі так званий екстремальний туризм). До активних зараховують різні пригодницькі тури, відвідини екзотичних місць, тури на місця катастроф, сафарі, занурення в екстремальні ситуації.

Пасивні види туризму орієнтовані на спокійнішу і менш напружену, в сенсі фізичних навантажень, програму туристичної подорожі. Це — відпочинок на морському, гірському, водолікувальному курорті, оздоровчі тури, тури на лікування тощо. Активність туризму може бути використана не тільки для складання відповідного турпакета, але і як часткова оплата туристом послуг туристичного сервісу (участь у реалізації сервісної частини програм туру, в місцевих роботах і соціальних програмах).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...