Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби індивідуального захисту органів дихання



До засобів індивідуального захисту органів подиху відносять фільтруючі протигази (загальновійськові, цивільні, дитячі, промислові), що ізолюють протигази, респіратори і найпростіші засоби.

Для захисту населення від ХНР можуть застосовуватися цивільні протигази (ГП-5, ГП-7) і дитячі - (ПДФ-7, ПДФ-Д, ПДФ-Ш, ПДФ-2Д, ПДФ-2Ш). Вони захищають від хлору, сірководню, сірчистого газу, соляний кислоти, синильної кислоти, тетраетилсвинця, етилмеркаптану, нітробензолу, фенолу, фурфуролу, фосгену, хлор ціану. З метою розширення можливостей протигазів по захисту від ХНР для них уведені додаткові патрони (ДПГ-1 і ДПГ-3).

Промислові фільтруючі протигази

Даний вид протигазів призначений для захисту органів подиху, очей і шкіри обличчя від впливу шкідливих речовин, що втримуються в повітрі у вигляді газів і пар. У комплект протигаза входить маска, виготовлена з еластичної гуми із клапанами вдиху і видиху, протигазна коробка великого або малого габаритів певної марки, гофрована трубка для приєднання коробки великого габариту до шолома-маски і сумка для зберігання і носіння протигаза. Коробка малого габариту прикріплюється безпосередньо до шолома-маски без гофрованої трубки.

Протигазові коробки відповідно до призначення розрізняються колірним фарбуванням і маркуванням. Коробки, постачені крім поглиначів протиаерозольним фільтром, мають ті ж кольори і білу вертикальну смугу посередині, а коробки малого габариту із пластмаси - дно білих кольорів.

Ізолюючі автономні дихальні апарати

Принцип дії регенеративних кисневих дихальних апаратів (РДА) полягає в тім, що видихуваний людиною повітря звільняється від діоксиду вуглецю, поповнюється киснем і знову надходить у дихальні шляхи людини. У різних системах РДА застосовують три схеми циркуляції повітря у повітряводній системі: кругову, маятникову і напівмаятникову. По способу резервування кисню РДА діляться на три групи: зі стислим, рідким і хімічно зв'язаним киснем.

Респіратори

Для захисту органів подиху від пар, газів і аерозолів ХНР порівняно невеликих концентрацій (10 - 15 ГДК) можуть використатися газопилозахисні респіратори: РУ-60М с патронами КД і В, РПГ-67 з патроном КД, «Снежок».





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...