Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби гасіння пожежі



Якщо виникла пожежа, відлік часу йде на секунди, тому необхідно заздалегідь знати, де і які засоби пожежогасіння розміщуються та як ними користуватися.

Не панікуйте! Відомо, що паніка серед людей навіть під час невеличкої пожежі є причиною значних жертв. Під час пожежі остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Небезпечно входити в зону задимлення.

Необхідно гасити пожежу усіма підручним засобами (вогнегасниками, водою, піском, покривалами, одягом).

Найбільш розповсюдженими підручними засобом є вода, проте потрібно пам’ятати, що її не можна використовувати у випадку загорання електричної апаратури (оскільки вода проводить електричний струм), а також легкозаймистих речовин (бензин, ацетон, спірт) і для заливу речовин, котрі при реакції з водою виділяють токсичні гази (сода, калій, карбід кальцію).

Для гасіння пожежі також використовують пісок. Він може знадобитися для невеликих пожеж, проте він не підходить для гасіння легкозаймистих речовин, оскільки він осідає на дно, а речовина продовжує горіти. Якщо загорівся мотор автомашини і немає інших засобів, то можна використати пісок або землю.

Є і інші підручні засоби. Можна обмотати просту мітлу мокрою ганчіркою і збивати нею полум’я. Таким же чином можна використати зелені гілки або палки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...