Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виконання студентами тестових та практичних завдань з питань теми заняття. Ключові терміни та поняття: застосовуване право (статут), автономія волі, кваліфікація, конфлікт кваліфікації



Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: застосовуване право (статут), автономія волі, кваліфікація, конфлікт кваліфікації, прихова колізія, публічний порядок, застереження, обхід закону, зворотня відсилка, відсилка до права третьої держави, імперативна норма.

Особливу увагу слід звернути на такі питання:

- алгоритм врегулювання МПрП відносин;

- обсяг застосування права іноземної держави;

- обрання сторонами права застосовуваного до врегулювання МПрП відносин;

- поняття публічного порядку;

- правила застосування застереження про публічний порядок;

- наслідки застосування застереження про публічний порядок;

- наслідки дії імперативних норм.

Семінарське заняття 4

Тема 5. Суб’єкти міжнародного приватного права

Питання для усного опитування та дискусії

1. Національний та інші режими в міжнародному приватному праві: встановлення та принципи реалізації.

2. Дієздатність іноземців та механізм визнання особи недієздатною та обмежено дієздатною в міжнародному приватному праві.

3. Взаємність в міжнародному приватному праві: поняття, структура і види. Правила застосування ч. 2 ст. 390 ЦПК України.

4. Юридичні особи (в т.ч. транснаціональні корпорації) як суб’єкти МПрП: колізійні критерії визначення національності та статусу як учасника приватноправових та процесуальних відносин з іноземним елементом. Сфера дії колізійного статуту.

5. Імунітет держави та практика його застосування у сучасному світі. Імунітет держави у судовій та арбітражній практиці.

Аудиторна письмова робота





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...