Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розведення та розрахунок дози антибіотиків



Послідовність Зміст Примітка
Показання Лікування бактеріальних захворювань. 1. Антибіотики випускаються у флаконах і ампулах. 2.Дозуються у ОД (одиниця дії), грамах, міліграмах, відсоткова концентрація. 3. Антибіотики розчиняють стерильною водою для ін'єкцій, ізотонічним розчином хлориду натрію, 0,25%,0,5% розчином новокаїну (якщо в анамнезі немає алергічної реакції на нього). 4. Термін зберігання розведеного антибіотика у холодильнику 24 години. 5. Проба на чутливість оцінюється через 20-30 хвилин. 6. Негативна проба – гіперемія або папула не більше 10 мм. 7. При введенні антибіотика дитині вперше в житті, перше введення роблять у зовнішню поверхню середньої третини плеча в/м у половинній дозі.  
Місце виконання Лікувально-профілактичні заклади та в домашніх умовах.
Підготуй необхідне Флакон з антибіотиком. Розчинник (вода для ін'єкцій, ізотонічний розчин хлориду натрію, 0,25% або 0,5% новокаїн), шприц, дві голки, стерильний лоток, лоток для використаного матеріалу, стерильні ватні кульки, стерильний пінцет, 70° спирт, стерильні гумові рукавички.
Алгоритм виконання 1. Візьми флакон, перевір назву антибіотика, кількість його у флаконі, термін придатності, цілість флакона. 2. Вимий руки. Оброби спиртом. Одягни гумові рукавички. 3. Зніми алюмінієву пробку, гумову пробку протри спиртом. 4. Набери у шприц розчинник і введи у флакон. (Розчинник вводиться з розрахунку 1 мл на 100 000 ОД антибіотика). Приклад. У флаконі може бути 0,25 г, 0,5 г, 1,0 г (відповідно: 250 000 ОД, 500 000 ОД, 1 000 000 ОД). Необхідно ввести у флакон 2,5 мл, 5 мл, 10 мл розчинника. 5. На флаконі з розведеним антибіотиком напиши дату, час розведення, кількість антибіотика в 1 мл і постав підпис. 6.Зроби пробу на чутливість до антибіотика (набери в шприц 0,1 мл розведеного антибіотика, добав 0,9 мл ізотонічного розчину хлориду натрію або води для ін'єкцій. Проба робиться скарифікаційним методом. Якщо проба негативна, уважно прочитай призначену дозу антибіотика. 7.Розрахуй призначену дозу антибіотика (в мл), набери в шприц необхідну кількість і дотримуючись асептики, введи антибіотик.  
Заповни медичну документацію Дані про введення антибіотика занеси в листок лікарських призначень.

Алгоритм виконання практичної навички № 63





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 16933 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...