Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

II. Географія основних видів транспорту



Тема № 8. Автомобільний транспорт.

Історія розвитку автомобільного транспорту. Шосейно - ґрунтові дороги за-кордонних країн (історія, розвиток будівництва). Географія автомобільних доріг.

Тема №9. Залізничний транспорт.

Історія розвитку залізничного транспорту. Класифікація залізничних доріг по їх ширині. Географія перевезення пасажирів і головних вантажів залізничним видом транспорту.

Тема № 10. Водний транспорт.

Характеристика і розвиток водного виду транспорт. Географія морського та річкового транспорту. Організація перевезень пасажирів та вантажів.

Тема № 11. Повітряний транспорт.

Розвиток повітряного виду транспорту. Основні переваги та недоліки повіт-ряного транспорту. Перевезення пасажирів і вантажів повітряним видом тран-спорту.

Тема № 12. Трубопровідний транспорт зарубіжних країн.

Історія виникнення трубопровідного виду транспорту. Географія нафтопро-водів. Географія газопроводів.

Тема № 13. Дорожні умови експлуатації рухомого складу.

Державне значення автодоріг. Автомобільна дорога, як комплексно-інженер-на споруда. Технічна класифікація автодоріг. Адміністративний поділ доріг. Поперечний профіль автодороги. Схема та її елементи. Штучні споруди. Що використовуються на автомобільних дорогах. Забезпечення безпеки руху та благоустрій доріг.

Тема № 14. Європейська дорога про міжнародні автомагістралі (СМА). Визначення та прийняття плану міжнародної сітки „Е"- Процедура підпису, внесення поправок, врегулювання суперечок. Перелік доріг у напрямку північ-південь, захід-схід та особливості їх нумерації. Характеристика головних доріг у напрямку північ-південь, захід-схід. Категорії міжнародних доріг. Стандарти та конструкції міжнародних доріг. Будівлі та пристрої для забезпечення безпеки руху та вимоги до ландшафту міжнародних доріг. Додаткові служби, які використовуються, та вимоги до них для міжнародних доріг. Позначення країн Європи, що використовуються на транспортних засобах.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...