Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трудові відносини працівників залізничного транспорту. Права і обов*язки учасників транспортних залізничних відносин



Обов*язки відправників:

Надати станції навантаження на кожне відправлення вантажу накладну,станція видає накладну одержувачу разом з вантажем;на вимогу залізниці пред*являти стандарт чи сертифікат;здійснювати підготовку під наливання спеціальних цистерн на бункерних на піввагонів усіх форм власності;підготовляти вантаж з урахуванням його сторонності під час транспортування;завантажити вантаж у вагони.

Залізниця-перевізник зобов*язана:

Подати під час завантаження справні,очищені від залишків вантажу,сміття,реквізиту;продезінфікувати вагони та контейнери,доставити вантаж за призначенням у встановлені терміни,перевірити масу,кількість місць і стан вантажу(за статутом).

Одержувач зобов*язаний:

Повністю вивантажити вантаж із вагона і контейнера;прибрати з вагона стояки,дріт скріплюючий,бруски,папір,засоби кріплення,очистити поверхню кузова.

За договором перевезення пасажира останній має широке коло прав основних з яких є право на:

Безпечне доставлення до місця призначення,безпечно перевозити з собою віком до 5 років,безпечне перевезення з собою 36 кг ручної поклажі,перевезення багажу з станції відправлення до станції видачі багажу.

Пасажир зобов*язаний:

Сплатити встановлену плату за замовлену поїздку чи перевірення багажу;займати місце у вагоні згідно з придбаним проїздним документом,пред*являти документи що підтверджують правона пільговий чи безплатний проїзд.

Перевізник зобов*язаний:

Безпечно перевозити пасажира від пункту виїзду до пункту призначення вказаному в проїзному документі,перевезти багаж пасажира до пункту призначення,своєчасно доводити до відома пасажирів про зміну колії,надавати пільги пасажирам які мають на це право.

Перевізник зобов*язаний:вимагати від пасажира правел поведінки громадян на залізничному транспорті,відмовити пасажиру в придбанні проїзних документів,відмовити в посадці при пред*явленні надійних документів,вимагати розпакування багажу у разі виникнення сумніву щодо правильності оголошеної цінності.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 725 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...