Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення графічної частини курсового проекту



Складальне креслення містить зображення (види, розрізи, перерізи), які показують зв'язок складових частин виробу, а також пояснюють принцип дії виробу. На складальному кресленні приводять наступні дані:

а)Габаритні розміри, тобто необхідні для виготовлення тари і визначення місця, яке займається при транспортуванні;

б)Встановлювальні розміри, тобто необхідні для монтажу виробу на робочому місці;

в)Приєднувальні розміри, тобто необхідні для з'єднання даного виробу з іншими виробами;

г)Виконавчі розміри, тобто необхідні для виконання складання даного виробу і регулювання його деталей;

д) Технічна характеристика виробу, куди входять продуктивність (якщо виробляється продукція), потужність на виході, коефіцієнт корисної дії, частота обертання на вході і виході, передаточне число та ін.

Технічну характеристику, яку розмішують на вільному полі над основним написом супроводжують заголовком "Технічна характеристика".

е)Технічні вимоги до виробу, де вказані вимоги по складанню, регулюванню; герметизації стиків, оздоблення корпусу (пофарбування), змащення, а також вимоги до термічної обробки і механічних властивостей матеріалу готових деталей.

Технічні вимоги розташовують під текстом технічної характеристики і супроводжують заголовком "Технічні


вимоги".

Заголовки технічної характеристики і технічних вимог не підкреслюють.

ж)Номери позицій складових частин виробу, які занесені до спеціфікації;

з) Основний напис.

Габаритні і установлювальні розміри наносять без допусків, а приєднувальні і спряжені (посадкові) розміри з посадочними допусками.

Для позначення видів, розрізів і перерізів застосовують прописні літери українського алфавіту. Розмір шрифту цих літер повинен бути в два рази більший, ніж розмір чисел, що вказують розміри.

Число зображень на складальному кресленні повинно бути мінімальним, але достатнім для отримання уяви про будову і взаємодію частин. Для зображення краще віддати перевагу маштабові 1:1. Невеликі по габаритам вироби можна зобразити в масштабі збільшення (2:1, 2,5:1, 4:1 і т.д.), а великі вироби зобразити в масштабі зменшення (1:2, 1:2,5, 1:4, 1:5 і т. д).

Якщо масштаб якого-небудь зображення відрізняється від масштабу інших зображень, який показаний в основному написі, то його показують без літери "М" цифрами, розмішуючи їх над зображенням поруч з позначенням виду або перерізу.

Контур виробу, що бачимо на зображеннях, виконують суцільною товстою (S=0,5÷1,4 мм) лінією. Виносні і розмірні лінії, штриховку виконують суцільною тонкою лінією(S/2:S/3).

Шрифт номерів позицій повинен бути на один-два розміри більше шрифта чисел креслення, що вказують розміри виробу.

Креслення деталей виробу повинні міститизображення деталей і дані, необхідні для її виготовлення і контролю.


На кресленні деталь зображають з тими розмірами, допусками і шорсткістю поверхні, котрі вона повинна мати перед складанням (після виготовлення).

Для деталей, що мають зубчастий вінець, у правому куті поля креслення розташовують таблицю параметрів, в якій повинні бути вказані наступні дані (відповідно до типу передачі):

1) модуль,

2)число зубів колеса,

3)число витків черв'яка,

4) тип зуба для конічних колес,

5)вид черв'яка,

6)кут нахилу зубів,

7)кут підйому витка,

8)коефіцієнт зміщення.

Крім цих основних даних в таблиці параметрів приводять дані для контролю виготовлення:

1.Ділильний діаметр;

2.Висота зуба колеса,

3.Висота витка черв'яка,

4.Ступінь точності.

Нижче таблиці параметрів розташовують технічні вимоги (без заголовка).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...