Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технологія технічного обслуговування (діагностування) предмету дослідження



Перед початком розробки технології технічного обслуговування (системи, агрегату, вузла, механізму, тощо) необхідно подати технічну характеристику зазначеного предмета досліджень (згідно завдання) в такій послідовності:

· назва, марка, тип, модель, тощо;

· функціональне призначення;

· технологічна (конструктивна) схема, або ескіз;

· специфікація основних конструктивних елементів будови;

· призначення основних конструктивних елементів;

· особливості конструкції (роботи).

Обґрунтовані відповіді на зазначені питання розробник проекту вибирає з навчальних посібників, технічних умов на виконання технічних обслуговувань за маркою машин, що вказана в завданні, а також із спеціальної довідникової і технічної літератури.

Технологічний процес технічного обслуговування розробляється для окремого предмета досліджень агрегату, механізму або системи) для окремих операцій (регулювання, мащення тощо) агрегату, механізму або вузла та для машини в загальному. В останньому випадку перевагу віддають простим сільськогосподарським машинам (сівалка, плуг, культиватор тощо).

Технологічний процес діагностування доцільно розробляти для окремої складової предмета досліджень (агрегату, системи, механізму або вузла).

При розробці даного питання, змісту, курсового проекту необхідно вказати на:

· перелік і причини виникнення основних можливих несправностей предмету досліджень;

· підготовка карти ескізів;

· способи виявлення зазначених можливих несправностей за предметом досліджень;

· розробка плану і зміст технологічних операцій;

· назву, марку, тип, модель, типорозмір технологічного обладнання, приладів, пристосувань і матеріалів, що забезпечують виконання технологічних операцій ТО (діагностування) предмета досліджень в цілому і по елементах;

· значення номінальних, допустимих і граничних параметрів технічного стану предмету дослідження, висновки;

· послідовність і технічні вимоги операцій ТО (діагностування) предмета досліджень;

· нормування технологічних операцій;

· оформлення технологічної документації.

Текст опису технологій технічного обслуговування (діагностування) має супроводжуватись технологічними схемами переходів, табличними даними допустимих параметрів технічного стану, схемами перевірок, вимірювань, тощо.

Після короткого обґрунтування переліку і причин виникнення можливих несправностей приводять перелік параметрів, які необхідно перевірити при діагностуванні або забезпечити при технічному обслуговуванні предмета досліджень.

Технічні вимоги на ТО і діагностування повинні бути розглянуті у відповідності з вимогами Держстандартів та у відповідності із інструкціями заводів-виготівників і вказівок з організації робіт відповідних видів (ТО, діагностування, зберігання, тощо) для машин відповідних типів (згідно завдання).

Для розробки плану технологічних операцій в основному використовують інструкції заводів-виготівників з проведення технічного обслуговування машин. Додаткову інформацію студент може отримати з технічної літератури і спеціальних журналів, а також із особистих спостережень за виконанням технічного обслуговування машин під час виробничої технологічної практики. Технології діагностування, технічного обслуговування і зберігання машин найбільш ефективно розробляються за допомогою технологічних карт, складених в ГОСНИТИ.

Обладнання, інструмент, пристрої і прилади для виконання операцій діагностування і ТО машин визначають із довідникової літератури.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 410 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...