Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Господарське процесуальне право



ПРОГРАМА

вибіркової навчальної дисципліни

Напрям підготовки: 8.03040101 «Правознавство»

Юридичний факультет

Суми 2013

РОЗРОБЛЕНО ТА ВНЕСЕНО: Державним вищим навчальним закладом «Українська академія банківської справи Національного банку України»


РОЗРОБНИКИ ПРОГРАМИ: доцент кафедри цивільно-правових дисциплін та банківського права, к.ю.н. Жаренко В.Ф.

Обговорено та рекомендовано на засіданні методичної ради юридичного факультету за напрямом підготовки 8.03040101 магістр спеціальністю правознавство

Протокол від 30 серпня 2013 р. № 1


ВСТУП

Предмет навчальної дисципліни складають суспільні відносини, що виникають у зв’язку з розглядом господарських спорів у порядку їх досудового врегулювання та у господарських судах відповідно до визначеної господарським процесуальним законодавством підвідомчості та підсудності справ господарським судам.

Метою вивчення навчальної дисципліни є засвоєння нормативно-правових актів,що регулюють господарські процесуальні відносини,ознайомлення з науковими дослідженнями в галузі господарського процесуального права та практикою господарського судочинства.

Основними завданнями вивчення дисципліни є надання студентам знань теоретичних основ з питань господарського судочинства,вивчення механізму вирішення господарських спорів на основі аналізу нормативно-правових актів,що регулюють господарські процесуальні відносини,і судової практики та отримання умінь і навичок правильно їх застосовувати у професійній діяльності.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати:

-правові засади утворення,діяльності та систему господарських судів,правовий статус суддів;

- чинне господарське процесуальне законодавство;

-визначення термінів, якi використовуються в господарському процесуальному праві;

- ключові положення із наукових праць з господарського процесуального права;

-господарський процес;

-порядок оскарження рішень,постанов,ухвал господарських судів;

-судову практику з розгляду господарських спорів

вміти:

-складати процесуальні документи (позовні заяви,відзиви,скарги на рішення,постанови,ухвали судів,клопотання,тощо) та правильно застосовувати на практиці господарське процесуальне законодавство;

-організовувати правове забезпечення та здійснювати захист інтересів суб’єктів господарювання і інших осіб згідно господарського процесуального законодавства в господарських судах;

-користуватись процесуальними правами та виконувати процесуальні обов’язки при участі у розгляді справ у господарських судах різних рівнів.

Місце навчальної дисципліни вструктурно-логічній схемі освітньо-професійної програми підготовки фахівця-магістра. Вивченню навчальної дисципліни «Господарське процесуальне право» передує вивчення таких галузей права:цивільне право,господарське право,банківське право,цивільне процесуальне право,адміністративне процесуальне право.Отримані студентами завдяки цьому базисні знання та навички забезпечують повне та ефективне засвоєння курсу з вивчення дисципліни «Господарське процесуальне право» в комплексі отриманих знань та навичок при вивченні існуючих в Україні процесуальних галузей права та належний рівень професійної підготовки магістра у даному напрямку підготовки.

2. Інформаційний обсяг навчальної дисципліни

Дисципліна «Господарське процесуальне право» складається з двох змістовних модулів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...