Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Менеджмент безпеки, правове забезпечення та організаційно-функціональна структура захисту населення та АТО у НС



  1. Правові норми, що регламентують організаційну структуру органів управління безпекою та захистом у НС.
  2. Правове регулювання відносин, що виникають під час здійснення надзвичайних заходів. Загальні норми законодавства, що регламентують принципи і механізми регулювання безпеки, зниження ризиків і пом’якшення наслідків НС (закони, підзаконні акти, стандарти, технічні умови, технічний регламент, адміністративний регламент).
  3. Структурно-функціональна схема державного управління безпекою та захистом у НС в Україні. Органи управління, сили і ресурси з попередження та реагування на НС на державному рівні.
  4. Превентивні та ситуаційні норми до роботи об’єктів і систем життєзабезпечення в умовах НС: експертиза, ліцензування, сертифікація, аудит, підвищення технологічної безпеки, підготовка об’єктів і систем життєдіяльності.
  5. Компенсаційні та регламентні норми до роботи об’єктів і систем життєзабезпечення в умовах НС: (пільги, резервування джерел постачання, матеріально – технічних та фінансових ресурсів, страхування, спеціальні виплати).
  6. Керування ризиком. Як підвищити рівень безпеки?
  7. Види юридичної відповідальності за правопорушення та їх наслідки (штраф, дисциплінарна, адміністративна, судова, цивільно – правова відповідальність).
  8. Загальні засади моніторингу НС та порядок його здійснення. Зонування території за можливою дією вражаючих факторів НС.
  9. Система управління безпекою та захистом у НС в галузі, як складова державної системи.
  10. Індивідуальні та колективні способи захисту населення при НС.
  11. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації.




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 954 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...