Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення граничних навантажень



Опорно-поворотні пристрої (ОПП) вибирають у залежності від величини зовнішніх навантажень (рис. 6.1):

М – перекидального моменту. Оскільки момент може змінювати напрямок дії, то вважатимемо за позитивний той, що вказано на рис. 6.1.

Q – осьової сили;

R – радіальної сили.

З метою уніфікації перевіримо ОПП машини МП-М (опора 1400-2…) на навантаження, які має машина МВТ-2М.

Згідно з формулами, наведеними в технічних умовах [10], побудуємо графіки граничних навантажень на опори в залежності від радіальної сили R.

Для ОПП виконання 2 перекидальний момент розраховують за формулою

М = 0,625×10-3 D4 ( 1×10 -2×dp×np - R),

а осьову силу

Q = 1×10-2 dp×np - R,

де D4 = 1278 мм – діаметр розміщення роликів;

dр = 30 мм – діаметр ролика;

np = 133 штук – кількість роликів.

Графіки граничних значень перекидального моменту та осьової сили в залежності від радіальної для ОПП виконання 2 наведені на рис. 6.2.

Для конкретного розрахункового положення, маючи радіальну силу R, з графіків рис. 6.2 можемо знайти відповідні граничні для даного ОПП значення перекидального моменту М та осьової сили Q. Умовою прийнятності ОПП є перевищення відповідних граничних значень навантажень перед отриманими в розглянутому розрахунковому положенні, тобто на рис. 6.2 точки розрахункових навантажень повинні знаходитися нижче відповідних графіків М = f(R) та Q = f(R).

Оскільки зубчасте зачеплення ОПП на машині МВТ-2М не задіяне, розрахунки колових зусиль не проводимо.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...