Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маркетинг вражень



Ми звикли говорити про маркетинг товарів і послуг, однак Джо Пайн і Джеймс Гілмор (Joe Pine & James Gilmore) вважають, що правильніше було б говорити про маркетинг вражень, пов'язаних із використанням товарів і послуг. У цієї ідеї є цілий ряд передумов. Кращі ресторани відомі не тільки своєю кухнею, але й наданими враженнями. Так, в Starbucks ми можемо всього за $ 2 дізнатися на власному досвіді, який смак і аромат повинна мати справжня кава. Такі ресторани, як "Planet Hollywood" і "Hard Rock Cafe", перш за все, пропонують своїм клієнтам нові незвичайні враження. Готелі Лас-Вегаса повинні, на думку їхніх власників, передавати атмосферу Стародавнього Риму або, скажімо, Нью-Йорка. Неперевершеним майстром в цій сфері залишається компанія Walt Disney, яка дає своїм клієнтам можливість побувати на Дикому Заході, в казковому замку, на піратському кораблі і т.д. Мета торговця враженнями полягає в наданні яскравості тому, що могло б залишитися непоміченим або недооціненим.

Саме ця жвавість змушує нас купувати кросівки у Niketown, де на нас з усіх боків дивляться п’ятнадцятифутові знімки Майкла Джордана. Ми можемо не тільки приміряти кросівки, але тут же випробувати їх на справжньому баскетбольному майданчику. Ми можемо відправитися в один із магазинів REI, мережі, який торгує туристським спорядженням, і випробувати карабіни і мотузки на стінці, побудованої спеціально для скелелазів, або прогулятися в новому дощовику під штучним проливним дощем. Ми можемо купити снасті в Bass Pro і спробувати зловити рибку в магазинному ставку.

Немає торговця, який не намагався б залучити до себе клієнтів. Заволодіти увагою споживача ви можете, запропонувавши йому зазнати яскравих незабутніх вражень





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 371 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...