Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, технічні характеристики, загальна будова, робота машин для миття посуду періодичної дії



Машин для миття посуду призначені для миття столового і чайного посуду, а також столових приборів і таць.

Технологічний процес машинної мийки посуду складається з п'яти послідовно здійснюваних операцій: очищення посуду від залишків їжі, миття, ополіскування, стерилізації і обсушування. В одних посудомийних машинах передбачене виконання всіх п'яти операцій, в інших - здійснюється лише миття, ополіскування і стерилізація посуду.

Порядок миття посуду в столових військових частин викладений в Інструкції з миття посуду у військовій їдальні.

При митті посуду з використанням машин для миття посуду встановлюється така послідовність робіт: посуд очищається від залишків їжі, піддається первинній мийці у ванні з гарячою водою, знежирюється у ванні з мийними засобами, а потім направляється в посудомийну машину.

Використання синтетичних засобів у посудомийних машинах дозволяє крім механічного і теплового впливу на посуд отримати досить відчутний ефект хімічної обробки. У якості мийних засобів можуть застосовуватися різні сучасні миючі і миюче-дезінфікуючі засоби, придатні для машинної

За структурою циклу посудомийні машини підрозділяються на машини періодичної і безперервної дії. У посудомийних машинах періодичної дії касета із забрудненим посудом завантажується в робочу камеру, де вона послідовно піддається миттю, ополіскуванню і стерилізації, а потім вивантажується. У машинах безперервної дії посуд переміщається конвеєром уздовж кількох секцій робочої камери, де вона миється, обполіскується і стерилізується. Характерною рисою таких машин являється безперервність завантаження забрудненого і вивантаження чистого посуду, а також одночасність виконання всіх технологічних операцій.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 583 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...