Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні законодавчі акти про охорону праці



1. Консти­туція України;

2. Закон України „Про охорону праці”;

3. Кодекс законів про працю України;

4. Закон України „Про загаль­нообов’язкове державне соціальне страхування

від не­щасного випадку на виробництві та професійного

захворювання, які спричинили до втрати працездатності”;

5. Закон України „Про пожежну безпеку”;

6. Закон України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя

населення”;

7. Закон України „Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”

Крім вищезазначених законів правові відносини у сфері охорони праці регулюють інші національні законодавчі акти, міжнародні договори та угоди, до яких Україна приєдналася в установленому порядку, підзаконні нормативні акти: Укази і розпорядження Президента України, рішення Уряду України, нормативні акти міністерств та інших центральних органів державної влади.

На сьогодні кілька десятків міжнародних нормативних актів та договорів, до яких приєдналася Україна, а також більше сотні національних законів України безпосередньо стосуються або мають точки перетину із сферою охорони праці.

Майже 200 підзаконних нормативних актів прийнято у відповідності з Законом “Про охорону праці” для регулювання окремих питань охорони праці. Всі ці документи створюють єдине правове поле охорони праці в країні.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 579 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...