Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття та терміни. Голокост – переслідування і масове знищення євреїв у Німеччині на окупованих нею територіях під час Другої світової війни



Голокост – переслідування і масове знищення євреїв у Німеччині на окупованих нею територіях під час Другої світової війни.

Депортація – примусове переселення народу чи окремих осіб з місця їхнього проживання.

Колабораціонізм – співпраця населення окупованих територій з ворогом.

Окупація – зайняття військовими силами держави території, що раніше не належала їй.

Остарбайтери – термін, створений у Третьому рейсі для визначення людей, вивезених із країн Східної Європи для примусових робіт у Німеччині.

План «Ост» – таємний план фашистської Німеччини з проведення етнічних чисток у Східній Європі та колонізації цих територій.

Рух опору – вимушена форма діяльності суспільних сил, опозиційних до існуючого політичного режиму. Активно розвивалася на території України протягом 1941-1944 рр. під час німецької окупації.

Рейкова війна – термін, що характеризує один із видів боротьби червоних партизан проти німецьких окупантів, головним завданням якого було пошкодження залізничного полотна з метою знищення чи виведення з ладу ешелонів, які перевозили зброю, солдатів, боєприпаси до лінії фронту.

Радянізація – насильницьке насаджування норм економічного, суспільно-політичного, культурного життя, що було характерним для тоталітарного Радянського Союзу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...