Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання вправи. Зняття драбини-палиці з пожежного автомобіля і перенесення її на вихідне положення проводиться за командою "Драбину-палицю (вказується місце



Зняття драбини-палиці з пожежного автомобіля і перенесення її на вихідне положення проводиться за командою "Драбину-палицю (вказується місце встановлення) – ЗНЯТИ!" Пожежник, знакодячись на вихідному поло­­­женні на відстані одного метра від заднього колеса автомобіля (в залежності від місця знаходження драбини на автомобілі), підіймається по задніх схо­­­динках автомобіля на верхню частину кузова автомобіля, відкріплює дра­­­бину, виймає її з місця укладки і ставить на землю, приставивши її до задньої частини автомобіля. Опускається з автомобіля, стає спиною до ньо­­­го (драбина знаходиться праворуч), бере драбину обома руками, підні­­­має на 30-40см від землі, робить 3-4 кроки вперед та кладе її на праве плече. Далі утримуючи правою рукою зверху, переносить драбину до місця її встановлення.

Драбина-палиця переноситься таким чином, щоб її передня частина була трохи припіднята доверху. В приміщеннях та вузьких проходах драби­­­ну-палицю переносять нахиленою або у вертикальному положенні. Встанов­­­люють драбину-палицю наступним чином: за 3-4 кроки до місця встанов­­­лення пожежник надає драбині вертикального положення, підходить до місця встановлення і в такому положенні опускає її на землю, зусил­­­лям рук розводить тятиви. Якщо тятиви розводяться туго, то драбину піднімають на 40-50 см від землі і ударом башмаків об землю проводять їх роз'єднання. Драбину-палицю встановлюють таким чином, щоб її нижні кінці знаходилися на відстані одного метра від будівлі, а верхні були приставлені до будівлі. Підйом по драбині починається ставленням лівої ноги на перший щабель та хватом правоїю рукою зверху за п'ятий щабля. Права нога ставиться на другий щабель, а ліва рука – на сьомий і т.д.

За командою "Драбину-палицю на автомобіль - УКЛАСТИ!" пожежник стає обличчям до драбини за 50-80 см від неї, робить крок вперед, бе­­­реться за тятиви, відводить верхні кінці драбини від стіни, з'єднує тяти­­­ви разом, припіднімає її на 30-40 см від землі і повертається в бік автомобіля. Зробивши 3-4 кроки від місця встановлення, кладе драбину на праве плече, підносить її до автомобіля та ставить на землю за метр від автомобіля. Приставивши драбину до кузова автомобіля, піднімається на верхню частину автомобіля, укладає, закріплює драбину і опускається донизу.

Переносити драбину-палицю дозволяється також за тятиви у розкри­­­тому положенні або на передпліччі правої руки.

5.3.2. Заходи безпеки праці при відпрацюванні вправи

1. Перед використанням оглянути драбину-палицю слідоглянути.

2. Забороняється підйом та спуск по драбині більше одного чоловіка.

3. При зняттi з автомобiля та укладці драбини на нього прийняти за­­­ходи запобігання падінню.

4. Пiдйом по драбинi розпочинати тiльки пiсля її надiйного встанов­­­лення. Якщо драбина встановлена на слизькій твердій поверхні (вологій підлозі, асфальті тощо), то підйом і робота на ній здійснюється з дот­­­риманням заходів запобігання падінняю драбини.

5. Сигналом небезпеки визначити команду "СТІЙ ".

5.4. Комбінований підйом зі штурмовою драбиною

по висувній драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти

Заняття по засвоєнню цієї вправи проводяться з метою:

- оволодіння особовим складом навичок роботи по комбінованому

використанню висувної та штурмової драбини при підйомі на

поверхи будівлі;

- подалання в особового складу страху висоти, розвитку сміли- вості і спритності при підйомі на висоту.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 540 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...