Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робочі креслення



Складальне креслення механізму

Складальне креслення механізму виконується згідно з вимогами міждержавного стандарту ГОСТ 2.109-73. На кресленні вказують габаритні та інші необхідні розміри. Складальне креслення (додаток Д1) виконують на листах формату А1 або А2.

На складальному кресленні на всі види з’єднань проставляються номінальні розміри з’єднання та посадки, які вибирають з стандартних рекомендованих або встановлених в результаті розрахунку.

Робочі креслення

З складального креслення механізму необхідно відповідно до індивідуального завдання накреслити робочі креслення наступних деталей (за вибором викладача):

- деталь типу «Ступінчатий вал» (додаток Д2);

- зубчате колесо (додаток Д3);

- деталь типу «Кришка» (додаток Д4);

- деталь типу «Втулка» (додаток Д5).

Робочі креслення деталей вузла виконують на окремих форматах, які об’єднують в один аркуш (допускається не об’єднувати). На кожному форматі креслять тільки одну деталь в необхідній кількості проекцій.

На кресленнях деталей вказують:

- необхідну кількість проекцій, наносять розміри, які потрібні для виготовлення деталі;

- граничні відхилення номінальних розмірів високої точності вказуються для кожного розміру, граничні відхилення, які повторюються низької точності на креслення не наносять, а вказують в технічних вимогах;

- числові значення допусків форми та розташування поверхонь;

- допустиму шорсткість поверхонь деталей в відповідності з ГОСТ 2.309-95;

- види обробки, матеріал і сортамент деталей.

1.3 Вказівки по виконанню матеріалів пояснювальної записки

1.3.1 Титульний лист

Титульний аркуш – це перша сторінка курсової роботи, яка в загальну кількість аркушів ПЗ не входить. Титульний аркуш виконується за встановленим зразком згідно з діючим стандартом на текстову конструкторську документацію (ДСТУ 3008-95).

Для курсової роботи титульний аркуш виконується без рамки.

Зразок виконання титульного аркушу курсової роботи наведено в Додатку А.

1.3.2 Індивідуальне завдання

Індивідуальне завдання (Додаток Б) виконане на спеціальному бланку кафедри і затверджене завідувачем кафедри видається керівником курсової роботи на початку семестру. Індивідуальне завдання в перелік змісту не входить і є другою сторінкою після титульного аркушу.

1.3.3 Зміст

Зміст розташовують після індивідуального завдання. До змісту включають вступ, назви розділів і підрозділів основної частини, висновки, перелік посилань, назви додатків.

Зміст за нумерацією ПЗ є третьою сторінкою. Нумерація сторінок повинна бути наскрізна. До змісту включають всі заголовки (без змін), які є в документі і в додатках за формою (ДСТУ 3008-95)

В додатку В наведено зразок орієнтовного переліку змісту складових частин пояснювальної записки.

1.3.4 Вступ

Вступ пишуть з нової пронумерованої сторінки з заголовком “ВСТУП” посередині рядка (ДСТУ 3008-95) великими літерами (тип шрифту – напівжирний).

Текст вступу повинен бути коротким і висвітлювати питання актуальності, значення, сучасний рівень і призначення курсової роботи.

Вступ висвітлює: стан проблеми в даній галузі, до якої має відношення розробка; галузь використання та призначення; мету та загальну постановку задачі; актуальність, яка повинна подаватись в останньому абзаці вступу, з метою стислого викладання суті розробки.

Кількість сторінок вступу не повинна перевищувати 1– 2 сторінок.

1.3.5 Зміст основної частини пояснювальної записки

Основна частина роботи містить усі необхідні розробки та обґрунтування прийнятих рішень, які супроводжуються відповідними розрахунками (в тому числі з допомогою ЕОМ), ілюстраціями, посиланнями на літературні джерела.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 603 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...