Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обгрунтування необхідності вкладення інвестицій в оновлення рухомого складу. На ринку автомобільних вантажних транспортних послуг у Вінницькій області працює багато перевізників різних організаційно- правових форм



На ринку автомобільних вантажних транспортних послуг у Вінницькій області працює багато перевізників різних організаційно- правових форм. Серед них ВАТ ”ВінницькеАТП-10556”, ВАТ ”Вінницьке АТП- 10555”, ВАТ ”Вінницьке УМіА”, ВАТ ”ПМК-61”, ПП “Транзит-Транс”, інші суб’єкти підприємницької діяльності.

“Вінницьке АТП-10554” - це ліцензований перевізник, рухомий склад якого транспортує різноманітні промислові, продовольчі, будівельні, сільськогосподарські вантажі, обслуговуючи як юридичних так і фізичних осіб.

Керівництво ВАТ “Вінницьке АТП-10554”, враховуючи те, що значна частина рухомого складу, який перебуває на балансі підприємства, експлуатується 17-19 років і має значний моральний і фізичний знос, вирішило придбати нові автомобілі-самоскиди типу КамАЗ - 65115 замість старих для забезпечення конкурентних переваг діяльності.

Було вирішено провести маркетингове дослідження на існуючому ринку інвестування з метою вивчення ситуації, яка склалась на сьогодняшній день. Результати, які були отримані, свідчать про таке:

- програми договорів кредитування комерційних банків для автотранспортних засобів (нових автомобілів) вітчизняного виробництва і виробництва країн СНД: термін кредитування – до 5-ти років; первісний внесок – не менше 15% від вартості автомобіля; ставка в грн. – 13,9-16,5%; ставка в євро – 9,8-11,5%; ставка в доларах США – 9,5-11,9%;

- умови лізингових угод складаються у відповідності до діючого законодавства і передбачають цілий ряд нюансів (фінансовий стан позичальника; забезпечення, яке він надає тощо).

Для визначення цін на автомобілі-самоскиди була досліджена інформація, що подається в прайсах офіційних дилерів підприємств-виробників автомобільної техніки, які діють у Вінницькому регіоні (“АВТЕК”, “АИС”, “Вінниччина-Авто”, “Вінавтотранс” та інш.). Для такого типу автотранспортних засобів (наприклад, КамАЗ-65115) вартість одиниці коливається в межах 369700 - 451500 грн. в залежності від модифікації і комплектації. Тобто для придбання одного автомобіля-самоскида необхідні капіталовкладення в середньому розмірі 410600 грн.

Для керівництва підприємства раціональний варіант інвестиційного рішення про оновлення автотранспортних засобів може бути обраний шляхом по­рівняння і оцінки декількох можливих варіантів рішень.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...