Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масаж живота



Живіт масажують у вихідному положенні лежачи на спині, під голову підкладають невеличку подушечку, а під колінні суглоби валик. Або масажований якомога більше згинає кінцівки у кульшовому та колінному суглобах, які обпирає одне на одне, а сопи розтавляє якомога ширше.

Погладжування проводять у залежності від форми живота: на вгнутому або звичайному – тилом кистей, а на опуклому “долоня-тил-долоня”, у напрямку ходу товстого кишечника. Якщо погладжувати у напрямку знизу до сонячного сплетіння, то проводять прямолінійний, зигзоподібний, поперемінний або комбінованний різновид цього прийому у будь-якій стійці.

Розтирання. Долоневою поверхнею кисті або середніми фалангами, спіралеподібними рухами розтирають поверхневу фасцію та апоневроз. При цьому бажано посуватись у напрямку ходу товстого кишечника. Місце розташування сечового міхура не чіпають.

Розминання: прямого м'яза живота виконують подвійним кільцевим прийомом у напрямку від мочеподібного відростка до лобкової кістки. В разі, коли цей м'яз не можливо захопити, це роблять у вихідному положенні лежачи на боці, спиною до масажиста, зігнувши під прямим кутом кульшові та колінні суглоби. Після цього, також подвійним кільцевим прийомом, почергово з обох боків розминають зовнішні косі м'язи живота у напрямку від гребенів клубових кісток до підребер'я.

Як у лікувальній, так і в спортивній практиці, при необхідності діяння на товстий кишечник, його розминають основою долоні або подушечками 2—5 пальців у напрямку його перистальтики.

Розтирання гребенів клубових кісток проводять основою долоні або подушечками 2-5 пальців круговими чи спіралеподібними рухами.

Ударні прийоми. На животі ударні прийоми проводять при необхідності

стимулювання скорочувальної функції його м'язів. У зв'язку із специфікою анатомічної побудови ділянки, тут проводять тільки пунктування або стьобання.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 214 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...