Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масаж плеча



Усі рухи спрямовують від ліктьового суглоба до плечового. Спочатку масажують м'язи, потім безпосередньо плечовий суглоб.

Погладжування поперемінне або прямолінійне у будь-якій стійці.

Вижимання. При виконанні цього прийому особливу увагу приділяють двоголовому та дельтоподібному м'язам. Його проводять ребром долоні, великим пальцем або обохопленим в основній стійці. Для зручності виконання вижимання на двоголовому м'язі, вільною рукою, утримують ліктьовий суглоб і піднімають його на 2-3см над тапчаном.

Розминання ординарне або подвійне кільцеве, а потім основою долоні, середніми фалангами або подушечками пальців. Тут також для зручності та кращої якості розминання двоголового м'яза при проведенні прийомів однією рукою, іншою піднімають ліктьовий суглоб на 2-3см над тапчаном.

Усі різновиди розминання сполучають з потрушуванням та погладжуванням.

Розтирання. Спочатку подушечками пальців спіральоподібними або круговими рухами розтирають сухожилки двоголового та дельтоподібного м'яза на плечі та надпліччі. Потім подушечками пальців або «щипцями», круговими рухами проводять глибокі розтирання попереду та позаду плечового суглоба. Далі поду­шечками кількох пальців круговими рухами розтирають зовнішню поверхню цього суглоба, проникаючи під ключично -акроміальне сполучення.

Потрушування виконують на дельтоподібному та двоголовому м'язах у сполученні з розминаннями та після них.

Ударні прийоми рубання, постукування або поплескування проводять при необхідності.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...