Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 55. Заходи до порушників порядку судового засідання



Сторони та учасники кримінального провадження, а також інші особи, присутні у залі судового засідання, зобов'язані додержуватися порядку в судовому засіданні і беззаперечно підкорятися відповідним розпорядженням головуючого у судовому засіданні (ч. 2 ст. 329 КПК України).

До порушників порядку судового засідання головуючим застосовуються такі заходи:

1) до обвинуваченого:

– попередження про те, що в разі повторення ним зазначених дій його буде видалено з зали судового засідання;

– видалення за ухвалою суду з зали засідання тимчасово або на весь час судового розгляду – при повторному порушенні. Якщо такий обвинувачений не представлений захисником, суд зобов’язаний залучити захисника для здійснення захисту за призначенням і відкласти судовий розгляд на строк, необхідний для його підготовки до захисту.

2) до прокурора чи захисника:

– попередження про відповідальність за неповагу до суду;

– притягнення до відповідальності – при повторному порушенні порядку у залі судового засідання.

3) до інших осіб, присутніх у судовому засіданні:

– попередження про відповідальність за неповагу до суду;

– видалення із зали судового засідання та притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності – при повторному порушенні порядку (ст. 330 КПК України).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...