Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Кримінальний процес України – одна із основних, фундаментальних та базових юридичних дисциплін при підготовці висококваліфікованих спеціалістів – юристів у



Кримінальний процес України – одна із основних, фундаментальних та базових юридичних дисциплін при підготовці висококваліфікованих спеціалістів – юристів у вищих навчальних закладах. Його призначення – надати можливість студентам вивчити необхідну інформацію про те, як має здійснюватися кримінальне провадження.

13 квітня 2012 р. Верховною Радою України був прийнятий новий Кримінальний процесуальний кодекс України, що і обумовило необхідність оновлення навчального посібника “Кримінальний процес України у питаннях і відповідях”.

У загальній частині курсу “Кримінальний процес” розглядаються такі основні питання: поняття, суть і завдання кримінального процесу, поняття та джерела кримінального процесуального права, засади, суб’єкти кримінального провадження, докази та доказування у кримінальному процесі, процесуальні строки і витрати, заходи забезпечення кримінального провадження та деякі інші питання кримінального провадження. В особливій частині приділяється увага детальній характеристиці стадій кримінального процесу, а саме: досудовому розслідуванню, підготовчому провадженню, судовому розгляду, апеляційному та касаційному провадженню, виконанню судових рішень, а також слідчим діям, особливим порядкам кримінального провадження та основним положенням міжнародного співробітництва під час кримінального провадження тощо.

Посібник “Кримінальний процес України у питаннях та відповідях” підготовлений у рамках чинного кримінального процесуального законодавства України і допоможе слухачам та студентам під час підготовки до складання іспитів із зазначеного курсу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...