Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Граничні витрати



Граничні витрати МС (Marginal Cost) це приріст сукупних витрат фірми, пов'язаний з виробництвом додаткової одиниці продукції. Як правило, під граничними витратами-розуміють витрати, пов'язані з випуском останньої одиниці про­дукції.

MC = ΔTC /ΔQ,

де МС - граничні витрати;

ΔTC - приріст сукупних витрат;

ΔQ - приріст випуску продукції ( як правило, ΔQ = 1).

Граничні витрати можна визначити таким чином:

Із цього рівняння видно, що постійні витрати не впли­вають на величину граничних витрат. Граничні ви­трати є похідною функцією на короткостроковому етапі тільки від змінних витрат:

Граничні витрати показують: на яку величину зростуть витрати фірми у зв'язку зі збільшенням виробництва на од­ну одиницю продукції.

Крива граничних витрат у короткостроковому періоді має U-подібну форму і характеризує величину приросту змінних витрат, необхідних для випуску додаткової одиниці про­дукції (графік 5.7).

Графік 5.7. Крива граничних витрат.

Форма кривої граничних витрат обумовлена законом спадної доходності.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 568 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...