Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансовий ринок



Спефічна сфера економічних відносин, де відбувається купля-продаж фінансових ресурсів. Створює гнучкий механізм мобілізації та перерозподілу вільних коштів.

Фінансовий ринок включає: ринок капіталів(інвестиційний ринок)

Ринок кредитів;

Ринок цінних паперів. Інвестиційний ринок здійснює вкладення капіталу у виробничу й невиробничу сфери економіки, забезпечуючи їх розвиток.

Ринок кредитів є системою зв язків між позикодавцями і позичальниками з приводу позики в товарній або в грошовій формі. Розрізняють: взаємний (комерційний кредит)

-банківський(грошовий)

-державний (позичальник-держав

- споживчий

Ринок цінних паперів- це ринок акцій, облігацій, зобов язань державної скарбниці, ощадних сертифікатів та векселів. Цінні папери-це інструменти фінансового ринку, які передбачають виплату доходу у вигляді дивідендів або процента, а також можливість передачі грошових або інших прав, передбачених цими інструментами, особами, що є їхніми власниками.

Ринок цінних паперів складається з 2 частин- первинного і вторинного ринків. На першому відбувається емісія цінних паперів, другий ринок призначений для перепродажу. Це відбувається на фондовій біржі, через що ринок цінних паперів ще називають фондовим ринком. Саме він дає змогу забезпечити тісні зв язки між відтворенням реального капіталу і того,що функціонує у вигляді цінних паперів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 263 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...