Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка стратегії технічного обслуговування і ремон-ту газотурбінних установок і компресорів за станом



Схема виконання робіт з упровадження стратегій ТОіР за станом включає наступні операції: статистичний аналіз надійності агрегатів, функціональний аналіз надійності систем, аналіз експлуатаційної технологічності, розподіл агрегатів і систем за стратегіями експлуатації, дослідження закономірності зміни контрольованих параметрів, розробку засобів і методів діагностування, підконтрольну експлуатацію систем, аналіз її результатів і розробку вимог до промисловості та експлуатаційно-технічної документації з метою впровадження стратегій ТОіР за станом.

Статистичний аналіз надійності агрегатів виконують на основі даних про відмовлення і несправності в процесі їхньої експлуатації, а також матеріалів про зміну технічного стану за міжремонтний ресурс (результати дефектації агрегатів на ремонтних заводах, вивчення карток відмов і рекламаційних актів). Статистичний аналіз надійності необхідний для проведення функціонального аналізу надійності систем. Сутність функціонального аналізу надійності систем полягає у визначенні залежності між особливостями функціонування систем і агрегатів, їхніми відмовними режимами і імовірнисними характеристиками надійності. Цей аналіз оцінює вплив можливих станів агрегатів системи на рівень безвідмовності.

Аналіз експлуатаційної технологічності і контролепридатності агрегатів полягає у визначенні і оцінці їхньої пристосованості до проведення контролю технічного стану і заміні в разі необхідності.

На підставі даних про надійність і експлуатаційну технологічність агрегатів дається їхня класифікація по можливих стратегіях ТОіР.

До замінних і підлягаючих ремонту після відпрацювання ресурсу агрегатів відносяться такі агрегати, відмовлення яких безпосередньо впливають на безвідмовність усієї системи, а також агрегати, що не мають достатнього ступеня резервування і безвідмовність яких зменшується в міру наробітку; агрегати, що не мають достатнього рівня контролепридатності, доступності, легкоз’ємності, взаємозамінності, відновлюваності і для яких відсутні методи і засоби технічної діагностики, чи розробки і застосування їх економічно недоцільні.

До замінних і таких, що підлягають ремонту за станом з контролем параметрів агрегатів відносять такі агрегати, у яких досить високий ступінь резервування, що мають достатній рівень контролепридатності, доступності, легкоз’ємності, відновлюваності і для яких є чи можуть бути створені методи і засоби діагностики і для яких економічно доцільно застосувати стратегію обслуговування за технічном технічним станом з контролем параметрів.

Для агрегатів, що обслуговують за технічним станом з контролем рівня надійності повинні виконуватися вимоги:

– достатній ступінь резервування;

– безвідмовність виробів не повинена залежати від наробітку;

– відмовлення виробів можуть бути виявлені при ТІаналізі статистичної інформації;

– високий рівень експлуатаційної технологічності і надійності виробів.

Експериментальна перевірка стратегій містить у собі такі етапи, як проведення підконтрольної експлуатації з заміною за станом досліджуваних агрегатів; узагальнення результатів експлуатації, розробка необхідної експлуатаційно-технічної документації і рекомендацій по впровадженню стратегій на всіх компресорних станціях; розробка вимог до експлуатаційної технологічності нових типів агрегатів, а також засобів і методів діагностики.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...