Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Складання форм на плацу



Складання форм – відповідальна операція, яку виконують кваліфіковані робітники.

Порядок складання форм на плацу:

Нижню півформу встановлюють строго горизонтально, оглядають, ремонтують (якщо потрібно), продувають стисненим повітрям. Потім в нижню півформу встановлюють стержні в послідовності, вказаній на кресленні. Перед установкою стержні оглядають на предмет пошкоджень, якості фарбування і виконання вентиляційних каналів. Після установки у форму перевіряють правильність установки і стійкість положення стержнів. Іноді для стійкості стержнів застосовують жеребейки. Їх висота дорівнює товщині тіла відливки в місці її установки. Для дуже відповідальних відливок, коли неможливо перевірити товщину тіла відливки, застосовують контрольне перекриття: на контрольні місця укладають глинисті «мушки» і накривають пів формою верху. Глинисті «мушки» стискаються до розміру, рівного товщині тіла відливки в контрольному місці. Півформу верху знімають і заміряють висоту мушки. Після установки стержнів півформу продувають, навколо відбитку моделі в нижній півформі на відстані 30-50мм прокладають глиняний валик або азбестовий шнур для перешкоджання виходу металу по роз’єму форми. Накривають нижню півформу верхньою, півформи скріплюють або навантажують, після чого форма готова до заливки.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...