Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Записи господарських операцій в реєстрах називають обліковою реєстрацією



90. Інвентаризація – один з елементів методу бухгалтерського обліку, за допомогою якого забезпечується відповідність облікових даних про господарські засоби підприємства з їх фактичною наявністю.

91. Форма бухгалтерського обліку – певна система регістрів бухгалтерського обліку, порядку і способу реєстрації та узагальнення інформації в них з дотриманням єдиних засад бухгалтерського обліку.

92. Меморіально-ордерна форм ведення бухгалтерського обліку характеризується застосуванням книг для ведення синтетичного обліку і карток для аналітичного.

93. Журнально-ордерна форма бухгалтерського обліку ґрунтується на широкому застосуванні систем накопичувальних і групувальних облікових регістрів – журналів і допоміжних відомостей до них. Основними обліковими регістрами є журнали.

94. Бухгалтерська інформація – це певні дані, які мають новизну і корисність, пов’язані з діяльністю підприємства.

95. Облікова політика підприємства – це вибір суб’єктом господарювання методичних прийомів відображення в бухгалтерському обліку фінансово – господарських операцій на конкретний період із числа легалізованих державними органами управління (переважно за рік).

96. Обліково – аналітичний процес – це сукупність процедур перетворення первинної інформації про господарські процеси, які здійснюють підприємці з метою активного впливу на їх постійне удосконалення для підвищення ефективності господарювання.

97. План рахунків – систематизований перелік рахунків бухгалтерського обліку для відображення господарських операцій і накопичення бухгалтерської інформації про діяльність підприємства, необхідної для прийняття рішень.

98. Первинний документ – це письмова фіксація достовірності виконання господ. операції, складений у момент її здійснення, який має обов’язкові реквізити, встановлені нормативними актами, що надають їм юридичної сили.

99. Номенклатура справ-си стематизований список найменувань справ із зазначенням строків зберігання, затверджений в установленому порядку.

100. Баланс ­­­ – звіт про фінансовий стан підприємства, який відображає на певну дату його активи, зобов’язання і власний капітал.

101. Звіт про фінансові результати – звіт про доходи, витрати і фінансові результати діяльності підприємства.

102. Звіт про власний капітал – звіт, який відображає зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду.

103. Звіт про рух грошових коштів – звіт, який відображає надходження і видаток грошових коштів у результаті діяльності підприємства у звітному періоді.

104. Наказ про облікову політику — це документ внутрішнього ко­ристування, який підписують особи, що мають право першого та дру­гого підпису (традиційно — керівник та головний бухгалтер або бух­галтер).

105. Бухгалтерія як структурний підрозділ підприємства — скла­дова адміністрації тісно взаємопов'язана з усіма виробничими підроз­ділами і службами підприємства.

106. Основне правило бухгалтерського обліку: немає документу – немає запису.

107. З балансового рівняння виводяться постулати (положення) теорії бухгалтерського обліку, які є похідними від нього:

· Якщо два активних рахунки кореспондують між собою, то в активі балансу змінюються лише підсумки окремих статей (залишок однієї статті збільшується на певну суму, іншої – зменшується на ту ж суму), а валюта балансу не змінюється;

· Якщо два пасивних рахунки кореспондують між собою, то в пасиві балансу змінюються лише підсумки окремих статей (залишок однієї статті збільшується, іншої – відповідно зменшується), а валюта балансу не змінюється;

· Якщо кореспондують між собою активний рахунок по дебету й пасивний по кредиту, то відбувається збільшення суми статей в активі та пасиві, а валюта балансу збільшується;

· Якщо кореспондують між собою пасивний рахунок по дебету й активний по кредиту, то відбувається зменшення суми статей в активі та пасиві, а валюта балансу зменшується.

109. Головний принцип бухгалтерського обліку – принцип подвійного запису.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...