Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

При укусах тварин та комах



Часто людина потерпає від укусів собак. Згідно зі статистикою, щороку нападам собак у світі піддаються близько 3,7 мільйонів осіб. Найнебезпечнішими з цієї тоски зору вважаються піббулі, ротвейлери, американський стафіферширський тер’єр і їх метиси.

Незважаючи на це, собаки вважаються нашими найкращими друзями. Взагалі, вони чуйні і грайливі створіння, саме їм людина довіряє охорону свого житла і життя.

Потрібно знати і пам’ятати що собака – тварина зграйна і рідко нападає поодинці. Зробити вона може це лише з декількох причин:

- вона охороняє «свою територію»;

- захищає цуценят та їжу (посягання на їжу розцінюється собакою як напад на саму собаку);

- якщо є загроза господарю (у більшості випадків собака готова захищати господаря до останнього).

Дуже небезпечним є напад зграї.

Собаки – тварини зграйні, з чіткою ієрархічною структурою, де один представник головніший, іншими словами, він – ватажок зграї. Будь-яка непокора карається швидко і жорстоко, іноді смертю. Тому й у відносинах із собаками слід спирати ся на психологію собак. собаки підвищують свій статус у зграї за рахунок обгавкування. нападів і укусів на більш великі об’єкти, наприклад, людей. Мета – вразити вас у найуразливіші місця, повалити на землю, а всю іншу «брудну роботу» за ватажка доробляють підлеглі. Собаки інстинктивно переслідують швидко рухомі об’єкти – автомобілі, велосипедистів, ролерів тощо.

Зазвичай ватажок встановлює правила в вимагає їх виконувати (домінує). Він завжди йде першим, змушуючи решту слідувати за ним. Ватажок їсть першим. Він може відібрати їжу в інших членів зграї. Він є ініціатором всіх дій зграї, будь то ігри ч и полювання. Він спить на височинах. Така поведінка собак закладена в них з народження. це визначає, наскільки життєздатною буде їх зграя у природних умовах Прагнення лідирувати у зграї і ставати ватажком є в кожної собаки Собака, яка живе в сімї, вважає її своє. зграєю та вибирає ватажком одного з господарів І це все абсолютно здорова,Ю а не скажена собака. І нарешті класичний випадок нападу собаки – коли вона заражена вірусом сказу. Якщо скажена собака наближається до людини, її розпізнати дуже легко (агресивна, параліч нижньої щелепи, тече слина з піною).

Скажена собака нападає просто так. Сказ – смертельна хвороба, якщо своєчасно не звернутись до лікаря. Повести себе така собака може яке завгодно. У цьому випадку є лише один спосіб порятунку – за братися на дерево, гараж.

Розглянемо деякі основні правила дії у разі нападу собак





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...