Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронебезпека



Проходячи через тіло людини, електричний струм спричиняє термічну, електролітичну, механічнуі біологічну дію.

При електролітичній дії електричного струму розпадається кров та плазма і порушується їхній фізико-хімічний склад.

При механічній дії електричного струму розриваються та розшаровуються тканини та утворюється пара від перегрітої тканинної рідини і крові, збуджуються та судомно скорочуються м’язи тіла, що може спричинити їхній розрив або пошкодження шкіри, вивих суглобів і навіть перелом кісток.

При термічній дії електричного струму нагрівається організм людини, з’являються опіки окремих ділянок тіла при проходженні через них електричного струму або при зовнішньому впливі на них електричної дуги.

Біологічна дія електричного струму є найскладнішою, притаманна тільки живим організмам, виявляється у подразненні та збудженні нервових волокон і тканин організму та розладі внутрішніх біоелектричних процесів.

Внаслідок дії електричного струму або електричної дуги виникає електротравма.

Термін «електротравма» тут вживається у такому значенні – це місцеві і загальні пошкодження, що виникають у результаті впливу електричного струму великої сили або розряду атмосферної електрики (блискавки).

Тому електротравми поділяються на загальні і місцеві.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...