Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роль кольору у житті людини



"Ті кольори, в які ви одягнені, впливають на те, як оточуючі сприймають вас," - таку заяву зробили італійські психологи приблизно чотири десятиліття тому, і це спричинило справжній бум у Європі. Визначення кольору, який вам підійде, або вашої особистої колірної гамми перетворилося на справжню індустрію у 70-80-х роках.

На початку 90-х років ХХ століття колірний аналіз почав вриватися в світ бізнесу, оскільки він виявився необхідним не тільки жінкам (і діловим жінкам, зокрема). Бізнесмени стали розуміти, що більш гнучкий, добре спланований гардероб підвищує їх упевненість в собі, вони починають виглядати більш представницько, на голову перевищуючи своїх колег.

Подаю стислу характеристику найголовніших, з точки зору митців, чотирьох кольорів:

Отже, колір несе нам не тільки інформацію, але і безліч можливостей для розвитку і досягнення бажаного. Нам зостається тільки навчитися читати цю інформацію і вміти самим правильно внести її в життя. А в цьому, до речі, допомагає бірюзовий та смарагдово-зелений. Вочевидь зовсім не обов'язково бути маркетологами, рекламістами або психологами, щоб вміло користуватися кольором. Достатньо просто знати, як впливає колір і чого ми хочемо досягти. І, звичайно, трішечки фантазії та почуття міри.

Із сказаного очевидно, що процеси сприйняття реальної дійсності дуже складні і наше мислення бере в них участь.Про це свідчатьхарактеристики зорового аналізатора: інерція зору, зорове відображення (міраж, ілюзія), видимість.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...