Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Метод комбінаційного групування (п. 2.1)



Проведемо комбінаційне групування сукупності, що вивчається, за факторною і результативною ознаками. При цьому бажано розділити всі вибіркові значення ознак Х та Y на групи найбільш раціональним способом, забезпечивши максимально можливу однорідність ознак у кожній групі. Це можна зробити шляхом візуального аналізу структури вибірок, побудувавши точки хі та уі на осях відповідно о х та о у. Зважаючи на необхідність побудови кореляційного поля для вибору виду рівняння регресії при дослідженні (майбутньому) залежності Y від Х методом КРА, будемо будувати точки хі та уі не на окремо взятих осях, а на осях прямокутної декартової системи координат х0у (рис. 3.6):

Рис. 3.6. Кореляційне поле

Із рис. 3.6 видно, що одним із раціональних способів поділу значень хі та уі на групи і відповідного комбінаційного групування є групування, наведене в таблиці співзалежності 3.4:

Таблиця 3.4





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...