Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трубна циліндрична різьба



Трубна циліндрична різьба є кріпильною і застосовується в основному для з’єднання водо- і газопровідних труб і арматури. Профіль даної різьби зображений на рис. 2.4.4.

В умовних позначення трубної циліндричної різьби (рис. 8.5) входять: латинська літера G; номінальний умовний розмір в дюймах; клас точності середнього діаметра і при необхідності загальне позначення для лівої різьби.

Рисунок 2.4.4. Профіль трубної циліндричної різьби.

Для даної різьби встановлено два класи точності, А і В. Приклади умовного позначення трубної циліндричної різьби з номінальним розміром 1 дюйм: G1–A (для класу точності А) G 1LH –B (для лівої різьби класу точності В).

Рисунок 2.4.5. Умовне зображення трубної циліндричної різьби: а) на зовні;

б) в отворі.

Необхідно пам’ятати, що розмір трубної циліндричної різьби не вимірюється по зовнішньому діаметру – d. На відміну від метричної та інших різей номінальний розмір трубної циліндричної різьби позначається в дюймах, при цьому він наближено дорівнює діаметру умовного проходу отвору труби, на який різьба нарізана. Трубна циліндрична різьба одного і того ж розміру може бути нарізана як на трубах з різною товщиною стінки так і на суцільному стержні.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 3512 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...