Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термінологія, необхідна для виконання лабораторної роботи. Бюджет - план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюють органи державної влади



Бюджет - план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюють органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування впродовж бюджетного періоду

Бюджетна установа - орган, установа чи організація, визначена Конституцією України, а також установа чи організація, створена у встановленому порядку органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим чи органами місцевого самоврядування, яка повністю утримується за рахунок відповідного державного чи місцевих бюджетів.

Контроль - система відносин з приводу систематичного спостереження і перевірки ходу функціонування відповідного об'єкта деякого суспільного, виробничого або іншого процесу контролюючими органами, установами, уповноваженими особами з метою встановлення відхилень об’єкта контролю від заданих параметрів.

Контрольні дії – які-небудь дії суб'єкта контролю.

Контрольні операції – сукупність взаємозв'язаних дій, спрямованих на досягнення цілей контролю.

Кошторис —план наступних грошових витрат та надходжень. Залежно від типу установи, організації та мети, для якої складають і затверджують кошторис, розрізняють такі його види: кошторис бюджетної установи, кошторис витрат на виробництво та інші. Бюджетні установи складають кошториси, які є підставою для витрачання коштів на утриманя й розширення установ.

Кошторис бюджетних установ - основний плановий документ, який надає повноваження бюджетній установі на отримання доходів і здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання бюджетною установою своїх функцій і досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень.

Методологія контрольної діяльності -сукупність методів і прийомів, які використовуються для дослідження об’єкту контролю.

Способи контролю – конкретні шляхи досягнення наміченого результату за допомогою наявних засобів, обумовлених завданнями фінансово-господарського контролю.

Суб'єкти контролю – контролюючі органи, уповноважені на проведення контролю в розрізі всіх його форм.

Учасники бюджетного процесу - органи та посадові особи, наділені бюджетними повноваженнями.

Учасники контролю – окремі особи або їх групи, які в тій чи іншій мірі беруть участь в здійсненні фінансово-господарського контролю (наприклад, розпорядники бюджетних коштів).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...