Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичні аспекти обліку і аналізу доходів від реалізації



Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу.

Рисунки (схеми, графіки) необхідно подавати в дипломній роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Рисунки, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Рисунки позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком рисунків, поданих у додатках. Номер рисунка повинен складатися з номера розділу і порядкового номера, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 2.1 (перший рисунок другого розділу). Номер рисунка, його назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ним жирним шрифтом.

2009 рік 2010рік

Рис.2.1. Структура операційних витрат у 2009-2010 роках на ПАТ „Завод „Фрегат”

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу (за винятком таблиць, поданих у додатках). В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують надпис «Таблиця» із зазначенням її номера. Назву таблиці пишуть курсивом, слово «Таблиця» починають з великої літери, курсивом. Назва таблиці пишуть жирним шрифтом.

Таблицю, рисунок розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповіднихмісцях після згадування у тексті або у додатках. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 2.1» (перша таблиця другого розділу).

Таблиця 2.1

Аналіз оборотності оборотних коштів ПАТ „Завод „Фрегат”

Показник 20__ р. 20__ р. Абсолютне відхилення (+,-) Темп росту, %
1.Виручка від реалізації, тис. грн 24675,0 48163,7 23488,7   195,2
2. Кількість днів періоду, що аналізується         -
3. Одноденна виручка, тис. грн 68,54 133,79 65,25 195,2
4. Середній залишок грошових коштів, тис. грн       +54   125,4
5. Оборотність грошових коштів, днів (ряд.4*ряд.2:ряд.1)   3,11   2,00   -1,11   64,3
6. Коефіцієнт оборотності грошових коштів, кількість оборотів (ряд.1:ряд.4)   115,85   180,39   64,54   155,7
7. Коефіцієнт завантаження грошових коштів в обороті, коп. (ряд.4:ряд.1*100)   0,86   0,55   -0,31   64,0

При перенесені частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і її номер вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл.» і вказують номер таблиці. Наприклад: «Продовження табл. 2.1». Заголовки граф починаються з великих літер, підзаголовки - з малих, якщо складають одне речення із заголовком, і з великих - якщо вони є самостійними.

У таблицях слід обов'язково зазначати одиницю виміру. Якщо всі одиниці виміру є однакові для всіх показників таблиці, вони наводяться у заголовку. Одиниці виміру мають наводитися у відповідності до стандартів. Числові величини у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Заголовки колонок таблиць починаються з великої літери.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без обертання тексту або з обертанням за годинниковою стрілкою.

Формули в дипломній роботі нумерують в межах розділу. Номер формули складається із номера розділу і порядкового номера формули, між якими ставлять крапку. Номер формули пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках. Пояснення значень символів, числових коефіцієнтів у формулах треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані в формулі, і кожне - з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки. Наприклад:

(3.1)

де nt — річна норма амортизації у конкретний рік;

Te — норматив­ний строк експлуатації об’єкта;

t — конкретний рік амортизації.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менш як один вільний рядок. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (—), множення (х) і ділення (:).

Примітки до тексту і таблиць, в яких наводять довідкові і пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки. Якщо приміток на одному аркуші кілька, то після слова «Примітки» ставлять двокрапку, наприклад:

Примітки:

1....

2....

Якщо є одна примітка, то її не нумерують і після слова «Примітка» ставлять крапку.

Терміни по всій роботі мають бути уніфікованими. Між цифрами й назвами одиниць (грошових, метричних тощо) ставити нерозривний пробіл. Скорочення часових одиниць (год., хв.) писати з крапкою, метричних (грн, млн, млрд, т, ц, м, км тощо) писати без крапки. Якщо в тексті є абревіатура, то слід подавати її в дужках при першому згадуванні.

Посилання в тексті роботи на джерела інформації слід зазначити порядковим номером посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад: "... у працях [1 - 5]....".

Посилання на рисунки до дипломної роботи оформлюють порядковим номером рисунку: наприклад, "рис. 2.3"; на формули - порядковим номером формули: наприклад, "у формулі (3.1)". Посилання у тексті на таблиці пишуть скорочено: наприклад, "у табл. 1.2". У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вживати скорочене слово "дивись": наприклад, "див. табл. 1.2".

Список використаних джерел слід розміщувати одним з таких способів: у порядку появи посилань у тексті; в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Кількість використаних джерел для дипломної роботи магістра становить не менше 70.

Відомості про включені до списку джерела слід подавати згідно з вимогами державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць (див. додаток Б).

Додатки до дипломної роботи мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою.

В додатках слід представити фінансову звітність підприємства (ф. №1 „Баланс”, ф. №2 „Звіт про фінансові результати”) за період дослідження. Статистична звітність подається в ілюстративних матеріалах до захисту.

Додатки оформлюються як продовження дипломної роботи і розміщуються в порядку посилань у тексті роботи.

Додаток повинен мати заголовок, написаний або надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично до тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток» і поряд - велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами, за винятком літер Г,Є, І, Ї, И, О, Ч, Ь, наприклад, Додаток А, Додаток Б і т. д. Єдиний додаток позначається як Додаток А.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: «А.2» - другий розділ додатка А; «В. 3.1» - перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: "рис. Д. 1.2" - другий рисунок пер­шого розділу додатка Д; "формула (А.1)" - перша формула додатка А.

До дипломної магістерської роботи додаються наступні документи:

1. Завдання на дипломну роботу.

2. Відгук від підприємства.

3. Відгук керівника дипломної роботи.

4. Рецензія на дипломну роботу.

До дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня „магістр” необхідно ще подавати автореферат (не більше 0,7-0,9 друкованого аркуша, 15 сторінок).

Студент має отримати рецензію на свою роботу.

У рецензії обов’язково слід відобразити такі моменти:

- адекватність змісту роботи заявленій темі (назві) і меті;

- повнота і докладність розв’язання завдань;

- новизна й достовірність отриманих результатів;

- практична цінність роботи та можливість реалізації запропонованих автором рекомендацій.

Рецензент може висловити зауваження і вказати на недоліки роботи. В останньому реченні рецензент зазначає, якої оцінки, на його думку, заслуговує робота.

Підпис рецензента має супроводжуватись розшифровкою його прізвища, ім’я, по-батькові, зазначенням місця роботи, посади, наукового ступеня, вченого звання.

Студент під час захисту своєї роботи перед Державною комісією має дати відповіді на всі зауваження наукового керівника і рецензентів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...