Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародні організації з охорони природи




ЮНЕСКО – Організація об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури. Створена 16 листопада 19435 р.

МСОП – Міжнародний Союз охорони природи (Unition internationale pour la conservation de ia nature, IUSN) – має статус спостерігача при Генеральній Авсамблеї ООН. Заснований у 1948 р.

ВООЗ – (World Health Organisatio n, WHO) – Всесвітня організація охорони здоров’я. Створена у 1948 р.

ООН – Організація Обєднаних Націй – Міжнародна організація, заснована 26 червня 1945 р. на підставі Хартії об’єднаних націй. Декларованою метою діяльності організація є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

ЮНЕП – (UNEP, Untel Nations Environment Programme), Програма ООН з навколишнього середовища створена на основі резолюції Генеральної Асамблеї ООН (ХХVІІ) від 15 грудня 1972 р.

МАГАТЕ – (е ст. IAEA, скорочено International Atomc Energy Agency) – Міжнародна організація розвитку співробітництва в галузі мирного використання атомної е стер. Заснована у 1957 р.

ФАО – продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO), (ФАО, е ст. Food and Agriculture Organisation, FAO) – міжнародне е стерої в рамках ООН, створена з метою боротьби з голодом та контролем якості продуктів харчування у світі. Заснована на конференції у Квебеку 16 жовтня 1954 р.

ІМО – Міжнародна морська організація (англ. International Maritime Organization, IMO) – міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також прийняття норм (стандартів) по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забрудненню з суден довкілля, в першу чергу, морського. ІМО утворена 6 березня 1948 року в Женеві з прийняттям Конвенції про Міжурядову морську консультативну організацію (Inter-Governmental Maritime Consultative Organization, IMCO). Конвенція набула чинності 17 березня 1958 року, і створена організація почала свою практичну діяльність.

ВМО – Всесвітня метеорологічна організація, ВМО — спеціалізований міжурядовий заклад ООН в області метеорології. Заснований в 1950 році. Компетентний орган ООН з приводу спостереження за станом атмосфери Землі іта її взаємодії з океанами. Штаб-квартира ВМО знаходиться в Женеві, Швейцарія. 23 березня, в день коли набрала чинність Конвенція про заснування ВМО, відзначається Всесвітній метеорологічний день.

Економічна і соціальна рада (ЕКОСОР) – головний орган з координації економічної діяльності ООН та спеціалізованих установ, пов’язаних з ООН.

Додаток 11





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 772 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...