Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз трудових ресурсів



Дослідження наявних виробничих ресурсів ТОВ «Агруз» та оцінка їх використання.

Аналіз трудових ресурсів

Аналіз показників з праці і заробітної плати орієнтований головним чином на підвищення продуктивності праці, що сприяє зниженню собівартості продукції, зростанню прибутку і рентабельності.

Аналіз трудових ресурсів в ринкових умовах стає особливо актуальним, оскільки робоча сила має вартісну оцінку, а отже є конкурентною на ринку праці.

Склад, кваліфікація і використання трудових ресурсів, їх відношення до праці в умовах НТП відіграють вирішальну роль в успішній діяльності підприємства.

В процесі аналізу визначають ступінь виконання плану і динаміку показників; вплив факторів на зміну досліджуваних показників; причини відхилення від плану, рівня попереднього періоду і нормативів; резерви підвищення продуктивності праці і мобілізацію цих резервів.

Крім статистичних звітностей в аналізі використовуються дані статистичних звітностей з продукції, наведених у попередньому розділі, показники бухгалтерської і оперативної звітності, матеріали фотографій робочого дня і хронометражу тощо.

Зміни особового складу працівників підприємства відобража­ються в первинних документах: наказах та розпорядженнях про приймання, переведення, звільнення, надання відпусток.

Розрахункову чисельність працівників (особовий склад) ви­значають за планово-нормативними розрахунками самого під­приємства; фактичну чисельність беруть за даними облікового складу, які наявні в службі (відділі) кадрів.

Таблиця 2.1

Динаміки, склад і структура працівників ТОВ «Агруз»

Показники Середньооблікова кількість, осіб Відхилення Структура персоналу,% Відхилення структури, %
    абсолютне, осіб Відносне, %    
Працівники основної діяльності, зокрема;              
- керівники і фахівці;              
- службовці;              
- робітники              
Працівники неосновної діяльності              
Персонал підприємства, разом              
                       

Таблиця 2.2.

Показники руху працівників ТОВ «Агруз»

Показник     Відхилення
абсолютне Відносне, %
Середньооблікова кількість штатних працівників, осіб        
Прийнято працівників, осіб        
Вибуло працівників        
Коефіцієнт загального обороту        
Коефіцієнт плинності кадрів        

Таблиця 2.3.

Динаміка оплати праці робітників ТОВ «Агруз»





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...